miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

BDZ Cargo nu prezinta interes pentru potentialii investitori

BDZ Cargo_11485634056_7c4790cdd5_b”Nu există niciun interes în achiziționarea companiei BDZ Cargo,” a declarat Ivailo Moskovski, Ministrul bulgar al Transporturilor, în urma unei întâlniri cu sindicatele din transporturi.
Ministrul Moskovski a adăugat că motivul întâlnirii cu sindicatele a fost acela de a lua o decizie și de a primi sprijin pentru acțiunile pe care compania bulgară de transport feroviar de marfă ar trebui să le urmeze pe viitor.
”Agenția de Privatizare a făcut cercetări la rândul său”, a remarcat ministrul.
Potrivit acestuia, agenția a trimis o scrisoare către minister spunând că nu a fost manifestat niciun interes pentru privatizarea BDZ Cargo.
”Aș dori să subliniez faptul că analizăm toate tipurile de opțiuni, care nu vor avea un efect negativ asupra angajaților”, a adăugat Moskovski.
”Datoriile acumulate de către BDZ Cargo însumează 95,400,000 leva în acest moment”, a precizat Vladimir Vladimirov, directorul executiv al Holding BDZ.
Potrivit acestuia, se înregistrează o ușoară scădere a veniturilor.
”Există o mare diferență în comparație cu ceilalți transportatori, deoarece BDZ Cargo este o companie feroviară de stat, ea efectuează transporturi cu încărcătură unică. Nimeni altcineva nu le face, deoarece acestea sunt considerate neprofitabile ”, a explicat Vladimirov.
În acest moment, datoria BDZ Cargo la banca este de 245 de milioane de leva.
”Șansa de reușită pentru programul de redresare a transportului feroviar din Bulgaria depinde de sprijinul pe care îl va primi acest tip de transport”, a adăugat Vladimirov.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole