miercuri, mai 1, 2024
spot_img

Căile ferate bulgare cumpără vagoane nemțești la mâna a doua

Operatorul feroviar bulgar BDZ-Passenger Carriages și Deutsche Bahn au semnat un contract pentru livrarea a 76 de vagoane modernizate la mâna a doua, primele 19 vagoane urmând să sosească în luna aprilie.

Potrivit BDZ, restul de 57 de vagoane vor fi livrate până la începutul lunii iunie, când toate vehiculele vor fi incluse în flota sa.

Valoarea totală a contractului este de 30,5 milioane BGN (15,4 milioane EUR), care include toate costurile de livrare în Bulgaria. Prețul unitar pentru un vagon se ridică la 391 166 BGN (197 296 EUR).

Contractul include furnizarea a 60 de vagoane de călători de tip salon pentru transportul de clasa a doua, șase vagoane specializate pentru transportul persoanelor cu mobilitate redusă și al bicicletelor și zece vagoane bistro.
Materialul rulant îndeplinește toate standardele moderne de confort, este echipat cu un sistem de aer condiționat, precum și cu un sistem de informare a pasagerilor cu privire la stațiile și opririle de pe traseul trenului. Ultima revizie programată a vagoanelor a fost efectuată în perioada 2018 – 2022, iar acestea au fost în serviciu pe rețeaua feroviară germană până în decembrie 2023.

La sfârșitul lunii ianuarie 2024, ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Georgi Gvozdeykov, a anunțat că ministerul și BDZ se află în faza finală a negocierilor pentru achiziționarea de vagoane modernizate la mâna a doua de la Deutsche Bahn. O săptămână mai târziu, reprezentanți ai ministerului și ai BDZ au mers în orașul Leipzig și au vizitat baza DB pentru a inspecta materialul rulant și pentru a clarifica toate detaliile tranzacției.

Cu aceste vagoane modernizate, BDZ își va moderniza peste 20% din materialul rulant și va deservi cele mai aglomerate rute de la Sofia către Varna, Burgas și Ruse, oferind o capacitate și un confort sporite. Potrivit Ministerului Transporturilor, această achiziție este primul pas vizibil în reforma căilor ferate bulgare și va răspunde nevoilor de mobilitate.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole