spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

BDZ a lansat o licitatie deschisa pentru achizitia a 42 de automotoare noi

Divizia pentru transport de pasageri a Cailor Ferate Bulgare (BDZ Pasageri) a deschis procedura de licitatie pentru achizitia si mentenanta a 42 de automotoare electrice. Valoarea comenzii este estimata la 675 milioane leva (345 milioane euro). Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 12 octombrie, urmand ca deschiderea ofertelor sa aiba loc la data de 15 octombrie, 2018.

Potrivit cerintelor licitatiei, se vor achizitiona 42 de automotoare electrice, precum si asigurarea mentenantei acestora pe o perioada de pana la 15, inclusiv cu reparatii, dar nu mai mult de un parcurs de 2,8 milioane de kilometri per tren.

Se estimeaza ca noile trenuri vor intra in operare comerciala incepand cu 2023, in timp ce pana in 2028 va mai fi nevoie de achizitia a inca 43 de automotoare electrice.

Aprobarea finala pentru noua achizitie, de 43 de astfel de automotoare, nu va avea loc insa decat dupa noile alegeri parlamentare, anuntate pentru 2020, cel tarziu 2021.

In luna iulie, Guvernul bulgar a alocat BDZ, pentru aceasta achizitie, suma de 100 milioane leva (51,1 milioane euro).

Achizitia de automotoare noi din Bulgaria nu va fi derulata cu sprijinul fondurilor europene, astfel ca atat Guvernul cat si BDZ Pasageri vor trebui sa identifice surse de finantare pentru a plati intreaga comanda de automotoare.

 

Ultimele Articole