luni, aprilie 15, 2024
spot_img

BCT finalizeaza modernizarea unui terminal feroviar

01-gdyniaBaltic Container Terminal (BCT), cu sediul in Gdynia, Polonia, a terminat recent un proiect de modernizare a terminalului sau feroviar. Proiectul este parte a celui mai mare program de investitii realizat de Baltic Container Terminal si a fost dus la indeplinire in parteneriat cu Autoritatea Portuara din Gdynia. Proiectul a beneficiat de asemenea de sprijin financiar din partea Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune in cadrul Programului Operational Infrastructura si Mediu.
In cadrul lucrarilor, Autoritatea Portuara din Gdynia a fost responsabila pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii feroviare a terminalului si a altor infrastructuri aferente. La rândul sau, Baltic Container Terminal a achizitionat si instalat doua macarale portal pe sine de la compania Kocks Krane GmbH. Fiecare macara este capabila de a realiza mai mult de 30 de operatiuni pe ora.
Odata incheiat proiectul, terminalul modernizat al Baltic Container Terminal poate deservi pâna la 24 de trenuri containere in fiecare zi si are o capacitate anuala de 500.000 TEU.
“Aceasta investitie comuna imbunatateste competitivitatea terminalului nostru si a Portului Gdynia,” a declarat Krzysztof Szymborski, CEO al Baltic Container Terminal.
In viitor, Baltic Container Terminal intentioneaza sa amelioreze serviciile feroviare in cadrul terminalului prin investitii in tractiune electrica pentru a imbunatati manevrabilitatea trenurilor in Portul Gdynia.
Baltic Container Terminal este o subsidiara a International Container Terminal Services Inc. (ICTSI).

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole