spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Bătaie de joc pe linia de Aeroport. Trenul CFR Călători n-a mai venit, pasagerii – preluați de TFC

Conducerea CFR Călători își bate joc de pasagerii care aleg să se deplaseze cu trenul pe linia de Aeroport. După ce toată vara au fost puse în circulație automotoare la care nu funcționa instalația de aer condiționat, duminică seara s-a produs un alt incident grav care șifonează și mai mult imaginea României.

UPDATE. La mai bine de trei ore după producerea incidentului și după insistențe repetate din partea Club Feroviar, operatorul de stat a venit cu o ”explicație” printr-un comunicat postat pe site. O prezentăm integral: ”CFR Călători informează că astăzi, 4 septembrie, ca urmare unei defecțiuni tehnice apărute la automotorul care trebuia sa formeze trenul R-E 7954 Aeroport Henri Coandă – București Nord, trenul a fost anulat. Un alt automotor a fost introdus in circulatie pentru realizarea celorlalte trenuri din program. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”.

Operatorul de stat nu precizează de ce nu era pregătit un automotor de rezervă, care să fie introdus în circulație imediat ce s-a defectat primul. Oricum, automotorul care a fost introdus în circulație pentru a-l înlocui pe cel defect va avea prima cursă la ora 23,52, căci până atunci sunt în program trenuri operate de Transferoviar Călători.

Pur și simplu, un tren al operatorului de stat CFR Călători nu a mai ajuns la stația Aeroport Henri Coandă, pentru a prelua pasagerii. Iată mesajul unui pasager care a fost pus în această situație umilitoare de CFR Călători, societate condusă de Traian Preoteasa: „Am aterizat la 19.30, dar am făcut greșeala să testez mizeria de tren de la Aeroport. Sunt înca în el. Întârzieri anunțate una după alta, pâna a strâns 40 de minute. Ne urcăm într-unul care a ajuns, în sfârșit, și aflăm că e unul privat (Transferoviar Călători – n.red.). Controlorul: <nu îmi mai plătiți încă o dată, că ați plătit la CFR. Ce să faceti dacă ăia nu au venit?>”.

Întârziere record pe linia de Aeroport

linia de AeroportEste vorba de trenul R-E 7954, care nu a mai ajuns la Aeroport pentru a face cursa către București Nord. Trenul anterior, R-E 7952, operat tot de CFR Călători, a acumulat o întârziere de 47 de minute la sosirea în Gara de Nord. Cu alte cuvinte, o călătorie de la Aeroport la București Nord, pe o distanță de 20 km, a durat o oră și 12 minute!

Club Feroviar a încercat să obțină un punct de vedere din partea operatorului feroviar de stat, însă nu a răspuns nimeni, nici responsabilii pe partea de comunicare, nici directorul general Traian Preoteasa.

CITEȘTE și Cum își bat joc Traian Preoteasa și Călin Mitică de imaginea României

Ultimele Articole