spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Basel extinde reteaua de tramvai pana la granita cu Franta

Operatorul de transport cu tramvaiul din Basel, Elveția (BVB) a extins Linia 3 către granița cu Franța, în orașul Saint-Louis. Linia va intra în operare comercială începând cu decembrie 2017, iar autoritățile estimează că prin utilizarea acestei linii se va reduce considerabil traficul cu autoturisme între cele două orașe.

Costul acestei prime etape s-a ridicat la 35 milioane de franci elvețieni  (30,8 milioane euro) și a presupus extensia liniei cu 500 de metri între Burgfelden Grenze și Burgfelderhof, chiar la granița cu Franța.

Restul proiectului a implicat extensia completă pe lungimea a  trei kilometri, către Saint-Louis. În prezent, se efectuează probele de linie urmând ca în luna septembrie să se desfășoare și probele de training a vatmanilor. Costul pentru lucrările aferente etapei a doua, inclusiv cele pentru construirea unui terminal park&ride, s-au ridicat la 87 milioane de franci elvețieni  (76,5 milioane euro).

După inaugurarea oficială, tramvaiele vor circula între Burgfelderhof și Saint-Louis la un interval de 15 minute.

Linia 3 va deveni al doilea traseu transfrontalier de tramvai al BVB, după extinderea Liniei 8 către Germania, în decembrie 2014. Linia 10 de tramvai, operată de Baselland Transport, traversează deja Franța, unde are o singură oprire înainte de trecerea înapoi în Elveția.

Foto: www.tram3.info

Ultimele Articole