spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Barometrul vizibilității miniștrilor. Grindeanu, mai sus în top acum decât Drulă în august

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc în Barometrul vizibilității miniștrilor din ianuarie, fiind urmat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care îşi menţine şi el poziţia din luna precedentă. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este mai sus în clasament decât predecesorul său Cătălin Drulă în august, ultima lună întreagă în care USR a făcut parte din Guvernul României.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 20.322 de menţiuni în presa scrisă şi online, cele mai multe prilejuite de acuzaţiile conform cărora a plagiat în teza sa de doctorat, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia.

Pe poziţia a doua în top, cu peste 16.800 de menţiuni, este ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila. cu o mai mare vizibilitate în zilele în care a prezentat măsurile pregătite pentru un nou val al pandemiei, a făcut mai multe precizări referitoare la obligativitatea purtării măştilor medicale şi la certificatul verde la locul de muncă, dar şi când a anunţat că persoanele pentru care au trecut mai mult de nouă luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la acea dată expiră certificatul digital.

La mare distanţă, cu 8.000 de menţiuni, este ministrul Energiei Virgil Popescu, care, pe fondul scandalului facturillor la energie electrică şi gaze naturale, urcă de pe locul 9 luna trecută, pe locul 3.

De pe locul 7 în decembrie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, urcă pe locul al patrulea, cu peste 7.600 de menţiuni, cele mai numeroase în zilele în care a anunţat că  începând cu data de 17 ianuarie şcolile şi grădiniţele care au sub 60% dintre angajaţi vaccinaţi şi se află în localităţile cu o incidenţă a infectării de peste 3 la mie intră în sistem online şi când a făcut anunţul referitor la condiţiile în care se suspendă cursurile unei clase.Sorin Grindeanu, pe locul 5 în Barometrul vizibilității miniștrilor

Barometrul vizibilității miniștrilor soluționarea contestațiilor la licitații Sorin Grindeanu despre CFR Marfă livrarea ramelor electrice circulația feroviară pe Oravița-AninaMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al cărui maxim de vizibilitate a venit odată cu disputa cu predecesorul său Cătălin Drulă şi cu liderul USR de la acel moment Dacian Cioloş, dar şi odată cu mai multe declaraţii făcute într-o conferinţă de presă la care unul dintre secretarii de stat din aparatul ministerului nu a purtat mască de protecţie, coboară pe locul 5.

Următorul în top este ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care urcă mai multe poziţii ca urmare a declaraţiilor referitoare la tensiunile legate de Ucraina.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, coboară o poziţie, pe locul 7, el având cele mai multe menţiuni în contextul reacţiilor poliţiştilor la faptul că ar fi trebuit să verifice calitatea măştilor de protecţie, precum şi al accidentului produs de un poliţist şi soldat cu moartea unei fetiţe, în Bucureşti.

Cătălin Drulă era pe locul 7 în august

automotoarele sechestrate Cătălin Drulă cu trenul execuția bugetară salvarea CFR Marfă protestul de la metrouÎn cadrul aceluiași Barometru, Cătălin Drulă era pe locul 7 în august, cu 4.558 de menţiuni în presă, cele mai multe ca urmare a consideraţiilor pe tema stadiului lucrărilor la podul de la Brăila, dar şi a disputei cu premierul pe tema banilor pe care  urma să-i primească ministerul la rectificare.

August a fost ultima lună întreagă în care miniștrii USR PLUS au făcut parte din Guvernul României.

Sorin Grindeanu și Cătălin Drulă nu sunt atrași de sectorul feroviar

Barometrul vizibilității miniștrilor cu trenul la G7Trebuie menționat faptul că aparițiile în presă ale actualului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, sunt legate în proporție de peste 90% de sectorul rutier, cel feroviar fiind cât se poate de marginal.

Imediat după preluarea mandatului, Club Feroviar l-a întrebat pe noul ministru al Transporturilor când a mers ultima oară cu trenul. „Din păcate, ultima oară a fost înainte de a mă căsători, undeva prin 2002. Am mers cu soția cu trenul de la Timișoara la Costinești. Am făcut 15 ore pe drum. Nu cred că între timp s-a îmbunătățit durata călătoriei”, a răspuns Sorin Grindeanu.

De atunci și până acum, ministrul nu a mers niciodată cu trenul și nici nu a vizitat vreun șantier de infrastructură feroviară.

În ceea ce-l privește pe Cătălin Drulă, în cele nouă luni cât s-a aflat în fruntea Ministerului Transporturilor, el a mers o singură dată cu trenul, pe 27 mai 2021, însă și atunci se îndrepta spre un obiectiv de investiții de infrastructură rutieră, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar. Fostul ministru s-a aflat însă de câteva ori și pe șantiere feroviare.

Ultimele Articole