spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Gabriela Firea cere din nou să nu se mai lase bariera la Petricani și insistă cu autobuzele pe linia de tramvai

În prima zi cu adevărat lucrătoare din noul an, primarul general Gabriela Firea a cerut din nou Ministerului Transporturilor să nu se mai lase bariera la Petricani și nici la Andronache la orele de vârf. Edilul a reluat și propunerea ca autobuzele să circule pe linia de tramvai, ceea ce tehnic este imposibil.

Adrian Bărbulescu

bariera la Petricani licitația pentru tramvaie Firea vrea să facă Mersul Trenurilor rezultatul licitației pentru tramvaie licitația pentru tramvaie metroul la Primărie Gabriela Firea comisar european Gabriela Firea atacă

Primarul Gabriela Firea a declarat luni, după un Comandament pe probleme de trafic, că solicită Parlamentului „să vină în sprijinul bucureștenilor şi al cetățenilor care vin des în Capitală și să aprobe modificările legislative propuse la Codul rutier, astfel încât linia de tramvai sa fie linie unica şi toate autobuzele sa circule pe linia de tramvai”, acolo unde linia de tramvai nu e supraînălţată. Potrivit primarului general, în toată Europa e permis ca autobuzul să poată circula pe linia de tramvai.

„Am făcut multe demersuri, am discutat cu toate grupurile, răspunsul a fost pozitiv. Sperăm să avem succes şi de la începutul anului viitor autobuzele STB să circule legal pe linia de tramvai. Va fi resimțit în trafic”, a mai spus Gabriela Firea.

Club Feroviar a arătat recent că autobuzele nu pot circula pe linia de tramvai pentru că pur și simplu nu încap unul pe lângă altul, mai ales în zona refugiilor, iar blocajele din trafic s-ar muta pe banda de rulare a tramvaielor. O soluție similară a fost anunțat în urmă cu câțiva ani și de Sorin Oprescu, pe vremea când era primar general, însă nici atunci nu a putut fi pusă în practică.

Firea reia supărarea legată de bariera la Petricani

Primarul Capitalei a reluat și supărarea sa legată de problemele cu trecerile la nivel cu calea ferată de la intrarea în Bucureşti, unde la orele de vârf când lumea iese de la muncă se formează ambuteiaje. Gabriela Firea a dat exemplu trecerile la nivel cu calea ferată din Voluntari, de la Andronache şi Petricani, unde „poliția a făcut monitorizări, bariele stau și câte jumătate de oră în zone de mare interes, cu circulație intensă”.

„Am transmis o solicitare către Ministerul Transporturilor, CFR, să ajungem la o înțelegere amiabilă, să nu se mai lase bariera de la Andronache şi Petricani la nivel cu trecerea cu calea ferată în ore de vârf, începând cu 6.30 şi finalul programului, cand se iese la birou, între 17-19.30”, a mai spus Gabriela Firea.

Ultimele Articole