spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Barieră defectă pe inelul feroviar al Bucureștiului. Circulația STB, blocată timp de o oră

O barieră defectă pe inelul feroviar al Bucureștiului a blocat miercuri după-amiază circulația autobuzelor Societății de Transport București (STB).

UPDATE Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a explicat situația de la bariera Domnești: `Trafic rutier reluat în condiții normale la TN de la km 19 + 510, între stațiile Chiajna – Grădinari. Pe raza acestei treceri la nivel cu calea ferată, traficul rutier s-a desfășurat, în intervalul orar 14.00 – 14.37, doar pe o singură bandă, din ambele sensuri de circulație, sub directa supraveghere a circulației rutiere de către reprezentanții Poliției Rutiere. Precizez faptul că această măsură a fost temporară, dar necesară pentru menţinerea continuității în condiții de siguranță a traficului rutier în zonă, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul de specialitate feroviar pentru remedierea unui deranjament semnalat la sistemul de funcționare al barierei automate. Regretăm acest disconfort înregistrat în circulația rutieră și adresăm scuzele necesare participanților la traficul rutier, pentru disconfortul creat”.

`Autobuzele liniei 422 sunt blocate din cauza barierei (defecte) din Comuna Domnești”, a anunțat STB pe contul său de Twitter. Blocajul a durat o oră. STB a revenit cu o nouă postare, pe aceeași rețea de socializare: ”Autobuzele liniei 422 circulă normal în zona barierei din comuna Domnești. Blocare: 60 de minute (13:25-14:25)”.

Barieră defectă și lângă Arad

Cu o zi înainte, un semafor CFR de pe DN7, amplasat la o trecere peste calea ferată de lângă municipiul Arad, a blocat traficul rutier 30 de minute, fără ca vreun tren să treacă pe acolo, formându-se coloane de maşini de câţiva kilometri, ceea ce a provocat nemulţumiri.

Incidentul a fost raportat de către şoferi pe reţelele de socializare, unde s-au plâns că traficul a fost blocat ”inutil” şi s-au format coloane de maşini, unii relatând că au întârziat la serviciu din această cauză. Semaforul în cauză este amplasat la ieşirea din municipiul Arad spre Deva, pe DN 7, unde traficul este foarte intens pentru că prima localitate este Vladimirescu, unde trăiesc circa 18.000 de locuitori, majoritatea care lucrează în municipiu şi fac naveta.

Contactată de Agerpres, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a transmis că semnalizarea automată din zonă a pornit, cel mai probabil, în urma unor manevre pe calea ferată în zona în care se află senzorii. `Regretăm acest disconfort, care se înregistrează uneori în traficul rutier, însă conducătorii auto sunt obligaţi, conform prevederilor Codului Rutier, să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel, indiferent dacă pe raza trecerii respective se fac doar manevre”, a transmis reprezentanta CFR SA.

Ultimele Articole