spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

VIDEO Nouă șoferi și doi bicicliști ”fentează” bariera coborâtă la trecerea la nivel

Nouă șoferi și doi bicicliști au fost surprinși într-o filmare când ”fentează” bariera coborâtă la trecerea la nivel cu calea ferată.

România se află pe primul loc în Europa la accidente rutiere soldate cu decese, însă asta nu-i împiedică pe șoferi să continue să încalce flagrant regulile de circulație.

„Nouă șoferi și doi bicicliști au ignorat bariera coborâtă la nivelul de cale ferată, în filmarea unui băcăuan de numai 1 minut și 48 secunde. S-a întâmplat la Răcăciuni, iar cel care a surprins imaginile cu inconștienții care și-au riscat viața a fost înjurat de șoferii tupeiști. Românul este zmeu în țara lui, dar mielușel în străinătate unde știe să repecte regulile. În ciuda înăspririi pedepselor din Codul rutier, șoferul român acționează în continuare după principiul <că mie nu mi se poate întâmpla>”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook ALO Iași.

Incidentul s-a produs la trecerea la nivel din apropierea stației Răcăciuni de pe Magistrala 500, București-Suceava, linie dublă electrificată, pe unde trenurile circulă cu viteză, așa că riscul producerii unei tragedii este extrem de ridicat.

Dacă nu oprești la bariera coborâtă la trecerea la nivel, riști amendă și suspendarea permisului

Potrivit Codului rutier, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune, se sancționează cu suspendarea pentru o perioadă de 120 de zile a dreptului de a conduce și o amendă de până la 3.000 de lei.

Ultimele Articole