spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Bărbuț, fost director al Organismului de Licențe Feroviare, victorie parțiala în procesul cu MT

După o victorie înregistrată în anii trecuți la Curtea de Apel, Dan Marcel Bărbuț, fost director al Organismului de Licențe Feroviare (OLFR) a pierdut, zilele trecute, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) o parte din drepturile acordate inițial de prima instanță. Aceasta după ce Ministerul Transporturilor a formulat recurs la decizia Curții de Apel.

Bărbuț are dreptul la diferența de drepturi salariale doar pentru o perioadă de doi ani, între 2016 – 2018, și nu pentru întreaga perioada scursă după 2016, a stabilit zilele trecute ICCJ. Este vorba de diferențele de salarii între calitatea de director general al OLFR și cea de consilier, deținută cu începere din 2016 până în 2018, an în care a fost numit șef al Organismului de Siguranță Feroviară. Curtea de Apel stabilise inițial că perioada pentru care Bărbuț trebuie să primească diferențele salariale e întreaga perioadă scursă după 2016.

„Admite recursul declarat de Ministerul Transporturilor (în prezent Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor) împotriva sentinței civile nr. 2400 din 16 iunie 2017 pronunțate de Curtea de Apel Bucureşti– Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal. Casează în parte sentinţa atacată şi, rejudecând: Obligă pârâtul la plata daunelor materiale reprezentând diferenţa dintre salariul avut înainte de 9.05.2016 şi salariul efectiv încasat după această dată, pentru perioada 9.05.2016-30.05.2018. Menţine celelate dispoziţii ale sentinţei atacate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 29 iulie 2020”, spune decizia de zilele trecute a ICCJ. Ambele instanțe de judecată au respins cererea formulată de Bărbuț de încasare de daune morale în sumă de 100.000 lei. (D.C.)

Ultimele Articole