spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Bani în bugetul Primăriei Sector 6 pentru răscumpărarea unei linii de cale ferată

Primarul Sectorului 6 din Capitală,  Ciprian Ciucu, a prezentat luni proiectul de buget pe anul 2021, aici fiind prevăzuți și bani pentru o promisiune recentă a primarului, anume igienizarea străzii Liniei, stradă parcursă de o cale ferată dar care slujește în prezent depozitării gunoaielor.

Proiectul figurează in proiectul de buget ce va fi votat marți 6 aprilie. Documentul prevede la un punct suma de 250.000 lei pentru „achiziție teren adiacent Strada Liniei”. Suma este una mică raportat la mărimea spațiului pe are primăria vrea să îl răscupere de la o persoană fizică. Zilele trecute primarul Ciucu a menționat că e vorba de o fâșie lungă de 2,3 kilometri lată de cinci metri.

„Strada Liniei e o zonă foarte proastă acum, cu foarte multă mizerie. Am igienizat, dar tot atrage gunoaie. Aici e un proiect cu tren usor, eu respect și urmez viziunea primarului general doar că până atunci îmi doresc să avem amenjări minimale, non- permanente, pista biciclete, înierbare igienizare iluminare”, spune el. Ciucu se îndoiește că linia de transport urban gândită de primarul general Nicușor Dan poate fi gata mai repede de 2-3 ani date fiind dificultățile financiare lăsate de Gabriela Firea.

„Nu are rost să ținem oamenii în această situație. Am bugetat proiectul, avem probleme de proprietate, sunt două căi ferate, una apartine CFR, care  ne-o poate închiria, a doua aparține unui privat și are 2,3 km pe lățime de 5 metri. (El ne-a propus – n.red) să o cumpărăm dacă Primăria ne va da voie la o suma negociabilă. Va fi doar în beneficiul Primăriei, nu va mai trebui să treacă nu știu cât timp, ar ajuta mult”, spune el. Mai departe, a continuat Ciprian Ciucu, „amenajăm zona Gării Controceni. Am fost acolo, am crezut că nu mai ies, s-a construit foarte mult în zona asta, trebuie asigurate condiții”, spunea  el. (D.C.)

 

Ultimele Articole