spot_img
sâmbătă, aprilie 1, 2023
spot_img

Primăria Capitalei a obținut bani din PNRR pentru panouri electronice în stațiile STB

Primăria Municipiului București a obținut finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru panouri electronice în stațiile STB.

„S-a aprobat o finanțare prin PNRR de aproximativ 5,7 milioane euro pentru proiectul prin care vom dota stațiile de transport public cu panouri digitale de informare. Astfel, călătorii vor afla, în timp real, programul de circulație a vehiculelor, vor ști cât mai au de așteptat și ce variante de traseu au la dispoziție. Informarea călătorilor se va face atât vizual, cât și audio. Un transport public civilizat și predictibil devine mult mai atractiv pentru călători și de aceea ne propunem să identificăm cât mai multe surse de finanțare pentru modernizarea acestuia. Proiectul aprobat este depus de Municipiul București, în parteneriat cu sectoarele 2-6 și vizează aproximativ 1.000 de stații (din cele 2.271 existente la nivelul Municipiului București). Urmează pregătirea studiului de fezabilitate aferent investiției”, a scris joi seara primarul general pe pagina sa de Facebook.

Acum sunt panouri electronice în stațiile STB doar pe șoselele Iancului și Pantelimon

Club Feroviar a scris încă din toamnă că Primăria Capitalei vrea să obțină bani din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru implementarea unui proiect privind informarea călătorilor în stațiile de transport public.

În prezent, doar stațiile de pe tronsonul modernizat al Șoselei Pantelimon și de pe Șoseaua Iancului au astfel de sisteme, călătorii fiind informați prin panourile din stații când va sosi următorul tramvai. Capitala este mult în urma unor alte orașe din țară, cum ar fi Oradea, Cluj-Napoca sau Ploiești, din acest punct de vedere.

Ultimele Articole