sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

Trafic restricționat în Pasajul Băneasa, pentru lucrări la Magistrala 6 de metrou

În weekend va fi trafic restricționat în Pasajul Băneasa din nordul Capitalei, pentru lucrări la Magistrala 6 de metrou, tronsonul 1 Mai-Tokyo.

Metrorex a anunțat vineri după-amiază că traficul rutier va fi restricționat pe timpul nopții, pentru a permite montarea reperelor topografice pe pereții pasajului  Băneasa, de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud, în cadrul contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1. – 1 Mai-Tokyo”.

Astfel, în noaptea de 29.03.2024, începând cu ora 23:00, până sâmbătă, 30.03.2024, la ora 05:00, circulația va fi restricționată pe prima bandă a Pasajului Băneasa, pe sensul către București. De asemenea, în noaptea de 30.03.2024, începând de la ora 23:00, până la 31.03.2024, ora 05:00, va fi restricționată circulația pe prima bandă a Pasajului Băneasa, pe sensul către Otopeni.

Aceste măsuri se derulează cu avizul CNAIR și IGPR, iar cu excepția intervalelor menționate circulația pe șoseaua București-Ploiești, pe sectorul specificat, se va desfășura în condiții normale, pe cele două benzi de circulație aferente fiecărui sens de deplasare.Contractul de lucrări la Magistrala 6 de metrou, semnat acum doi ani

Pe 8 martie 2022, Metrorex a semnat cu asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. contractul pentru săparea tunelurilor la prima secțiune a Magistralei 6 de metrou, cea dintre 1 Mai și Tokyo, după cum am informat la vremea respectivă.

Primul lot al M6 (1 Mai – Tokyo) va avea o lungime de 6,6 km și va cuprinde 6 noi stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo (mall-ul Băneasa Shopping City).

Apoi, pe 2 mai 2023, Metrorex a semnat cu Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S. – Somet SA contractul pentru tunelurile de la stația Tokyo până la Aeroportul Henri Coandă.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole