Baden-Württemberg comanda 18 trenuri Coradia Lint

14 iunie 2019

Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) a acordat companiei Alstom un contract in valoare de 80 de milioane de euro pentru livrarea a 18 trenuri regionale Coradia Lint care vor intra in serviciu pe reteaua Zollernalbbahn din sudul Germaniei.
Noile trenuri, construite la fabrica Alstom din Salzgitter, Saxonia Inferioara, vor fi livrate in a doua jumatate a anului 2020.
Coradia Lint 54 este un automotor diesel cu un consum redus de energie care poate atinge o viteza operationala maxima de 140 km/h. Trenurile, formate din doua parti, au podea joasa si sunt dotate cu 150 de scaune, dar si cu 18 spatii pentru transportul bicicletelor. Vehiculele beneficiaza de o aranjare a scaunelor care garanteaza confortul si spatiul de care au nevoie calatorii, fiecare scaun avand o masa pentru laptopuri. Trenurile sunt dotate cu sistemul WLAN, un sistem de informare a pasagerilor care ofera imagini statice si dinamice si un sistem de supraveghere video care asigura un nivel ridicat de siguranta a pasagerilor.
„Odata cu livrarea acestor trenuri, vom avea un numar total de 33 de vehicule Coradia Lint in serviciu in regiunea Baden-Württemberg. Prin aceasta comanda, vom putea, inca o data, sa ne demonstram flexibilitatea, fiind capabili sa ne adaptam unui termen foarte strans. Asa cum s-a intamplat si in cazul retelei Ulmer Stern, vom construi si livra trenurile in mai putin de un an si jumatate”, a declarat Jörg Nikutta, Director Executiv Alstom pentru Germania si Austria.