spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Azrustrans isi infiinteaza propriul parc de material rulant

Azrustrans, un joint venture format din Caile Ferate din Azerbaidjan si Rusaqrotrans, intentioneaza sa isi dezvolte propriul parc de vagoane, a anuntat compania. In prezent, compania inchiriaza vagoane de la Caile Ferate din Azerbaidjan si a devenit cel mai mare furnizor de cereale catre Azerbaidjan, datorita parteneriatului cu Rusia. Parcul de material rulant asigura transportul de cereale si alte produse alimentare cu ajutorul vagoanelor cu descarcare prin podea modelul 19-752.
„In viitor, compania doreste sa isi achizitioneze propriul parc de material rulant care ar creste profitabilitatea activitatii si care ne-ar ajuta sa ne confirmam pozitia pe piata interna a importurilor de marfuri”, precizeaza compania. Azrustrans coopereaza si cu TransLes LLC din Rusia. In prezent, compania transporta cherestea atat in Azerbaidjan, cat si in Iran si Georgia, prin Azerbaidjan.
Pentru a asigura aprovizionarea Georgiei, Azrustrans coopereaza cu Bunge Limited (SUA) si Glencore International AG (Elvetia), insa din cauza faptului ca Bunge Limited si-a suspendat activitatea in Rusia, Azrutrans este in discutii cu alti potentiali parteneri pentru a relua transportul de bunuri in aceasta directie, ceea ce a devenit profitabil dupa ce Caile Ferate din Azerbaidjan au oferit tarife reduse, a explicat compania.

Ultimele Articole