luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Azerbaijan va aloca 500 de mil de dolari pentru sectiunea Rasht-Astara

rails tracksAzerbaijan a fost de acord sa ofere Iranului o linie de credit de 500 de milioane de dolari pentru finantarea proiectului feroviar Rasht-Astara, conform declaratiilor Ministrului Comunicatiilor iranian Mahmoud Vaezi. „Proiectul feroviar Rasht-Astara va necesita o investitie cuprinsa intre 900 de milioane si 1 miliard de dolari dintre care 500 de milioane vor proveni din imprumutul acordat de Azerbaidjan”, a declarat Vaezi.
Sectiunea Rasht-Astara este parte a liniei feroviare Qazvin-Rasht-Astara si este, in prezent, in constructie. Conform viceguvernatorului provinciei Gilan din Iran, Mohammed Houssein Asgarean, linia Qazvin-Rasht va deveni operationala anul aceasta.
„Iran a finalizat sectiunea Qazvin-Rasht in proportie de 92%, iar segmentul ramas va fi construit in viitorul apropiat. Proiectul Qazvin-Rasht va fi finalizat pana la finalul anului 2016 , a declarat Vaezi”.
Saptamana trecuta, autoritatile au lansat constructia podului feroviar peste Raul Astara care va fi finalizata pana la sfarsitul lui 2016. Podul feroviar va masura 82 de m in lungime si 10 m in latime.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole