miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Azerbaidjan: tarifele feroviare nu vor mai fi reglementate de stat

07-azerbaijanTarifele pentru transportul feroviar de pasageri si marfa pe teritoriul Azerbaidjanului nu vor mai fi reglementate de stat. Aceasta schimbare vine ca urmare a unei decizii luate de Cabinetul de Ministri de a modifica “Lista de bunuri (lucrari, servicii) pentru care preturile (tarifele) sunt reglementate de stat”. Decizia de modificare a listei a fost publicata pe data de 7 februarie in monitorul oficial al Azerbaidjanului.
Decizia Cabinetului de Ministri scoate tarifele de transport feroviar de marfa si pasageri din amintita lista. Tarifele pentru alte moduri de transport (rutier, aerian, fluvial, maritim) vor ramane insa in continuare sub reglementarea statului. Prin aceeasi decizie, drepturile de reglementare a tarifelor feroviare sunt trecute in sarcina Cailor Ferate din Azerbaidjan.
“Anterior, aceste functii erau indeplinite de Consiliul pentru Tarife (Preturi) din Azerbaidjan deoarece Caile Ferate din Azerbaidjan erau subordonate Ministerului de Transport al tarii.” Situatia s-a schimbat deoarece “potrivit decretului presedintelui Azerbaidjanului din 18 septembrie 2015, Caile Ferate din Azerbaidjan au devenit o structura indepedenta si au fost transferate sub jurisdictia Cabinetului de Ministri al tarii”, a declarat seful biroului de presa al Cailor Ferate din Azerbaidjan, Nadir Azmammadov.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole