spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

Azerbaidjan propune conexiune feroviara intre Iran si Finlanda

Baku-Tbilisi-Kars_Georgia_image1Azerbaidjan a propus realizarea unei conexiuni feroviare intre Portul Bandar Abbas (Iran) si Helsinki (Finlanda). Taleh Ziyadov, directorul general al Portului International Baku a precizat că Azerbaidjan, care se învecinează cu Iran la sud, propune conectarea Iran-ului cu Europa prin granița de nord, cu Rusia.
Facand referire la dezvoltarea logisticii ca  modalitate de dezvoltare economică, Ziyadov a subliniat că viitorului apartine transportului inter-modal.
„Azerbaidjan a stabilit o buna infrastructura pentru logistica prin construirea de rute competitive pentru a gestiona eficient traficul de marfuri, fapt ce a contribuit la o creștere a afacerilor în întreaga regiune”, a adăugat Ziyadov.
Azerbaidjan, fiind parte a coridorului de transport Nord – Sud, este pregatit pentru a realiza conexiunea intre țările nordice si tarile din sud si vest, cu estul. În acest sens, coridoarele feroviare Baku – Tbilisi – Kars  ;i Nord – Sud vor servi ca punți de legatura de la nord la sud și de la est la vest și vice-versa.
Coridorul Nord – Sud, din India catre Helsinki, este una dintre cele mai importante rute pentru aceasta regiune. Constituie un traseu multimodal pentru transportul de pasageri si marfuri dinspre St. Petersburg catre portul Mumbai.

Ultimele Articole