spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Azerbaidjan construieste o linie de cale ferata intre doua orase turistice

Azerbaidjan intentioneaza sa construiasca o linie de cale ferata care sa lege doua orase din Qusar Rayon pentru a dezvolta sectorul turistic. Caile Ferate din Azerbaidjan vor construi o linie intre Gabala si Gusar si vor elabora un program de dezvoltare feroviara.
Conform proiectului, compania planuieste sa modernizeze linia Yalama-Astara, sa lanseze trenul de mare viteza Baku-Ganja-Baku si sa construiasca un al doilea pod peste Raul Kura in urmatorii ani. Conform Presedintelui Noului Partid din Azerbaidjan (partidul politic aflat la putere), departamentul de cai ferate, Kheyrullah Humbatov, planurile pe urmatorii ani includ instalarea liniilor de cale ferata catre centrele turistice Gabala si Shahdag, dar si catre Aeroportul International Heydar Aliyev. „In prezent, lucram la proiectarea acestor linii”, a declarat acesta.
Complexul Turistic de Iarna si Vara Shahdag este unul dintre cele mai mari proiecte de constructii din Azerbaidjan. Situat la 30 de km nord de orasul Gusar, complexul reprezinta un loc de petrecere a timpului liber extraordinar datorita naturii bogate, aerului curat si climei moderate cu temperaturi intre – 20-22 de grade Celsius iarna si 20 de grade Celsius vara. Orasul Gabala este cel mai vechi oras din Azerbaidjan cu o istorie de 200,000 de ani. Regiunea se afla la o distanta de aprox. 225 de km de capitala tarii. Ministerul Culturii si Turismului a declarat ca in prima jumatate din 2017 numarul vizitatorilor a crescut cu 25%.

Ultimele Articole