joi, septembrie 28, 2023
spot_imgspot_img

Azerbaidjan se alatura proiectului Viking Train

Viking Train_Viking_en_smCăile Ferate Azere s-au alăturat proiectului internațional Viking Train, fapt ce va înlesni dezvoltarea comerțului și a segmentului de transport în Azerbadjan.
Companiile de transport feroviar participante în acest proiect s-au reunit la Baku pentru a discuta subiecte precum operarea trenului de containere, posbilitatea dezvoltării și extinderii acestui proiect internațional, stabilirea tarifelor de transport pentru 2017, tarifele pentru operațiuni de import – export și servicii suplimentare.
La reuniune au luat parte Căile Ferate Azere, companiile de căi ferate din Lituania, Ucraina, Moldova și Georgia, precum și operatori de transport feroviar din Bulgaria și România.
Faptul că Azerbadjan s-a alăturat proiectului Viking Train permite extinderea transportului de containere către state mai îndepărtate din Asia, oferind astfel o alternativă de a efectua transport către Kazahstan și China. În același timp, se faciliteză transportului unui volum mai mare de mărfuri din Kazahstan și China spre regiunea Mării Baltice.
Noua rută Baku – Tbilisi – Kars va fi utilizată pentru a transporta containere din Turcia către porturile din Ucraina.

Ultimele Articole