AWT a finalizat a treia etapă a modernizării terminalului Paskov

Advanced World Transport (AWT), membra a PKP Cargo, a finalizat a treia faza de modernizare a terminalului Paskov din Republica Ceha. Valoarea investitiei este de 450 de milioane de coroane cehe (17,57 de milioane de euro), din care 151 de milioane de coroane cehe (5,9 milioane de euro) au fost alocate de UE, iar 12 milioane de coroane cehe (468,000 euro) au fost alocate de la bugetul de stat.
Aflat in apropierea unor zone industriale la granita cu Polonia si Slovacia, terminalul modernizat are o suprafata de 70.000 m², o capacitate de depozitare de 4800 de containere TEU, cinci linii si 1.35 km (trei linii cu o lungime de 270 m si doua cu o lungime de 375m).
Terminalul deserveste atat compania AWT, cat si companii externe, asigurand serviciile de transbordare, primire, distributie si reparatie a containerelor usoare, dar si servicii de transport feroviar si depozitare a containerelor.
Terminalul Paskov are noua vehicule pentru manipularea containerelor, avand posibilitatea de a stivui pana la cinci nivele de containere, nu doar containere simple ISO, dar si remorci si cutii mobile. Terminalul are spatii de parcare pentru 130 de remorci si o zona speciala pentru containerele dedicate marfurilor periculoase. Amplasarea strategica a terminalului, in centrul Europei, faciliteaza si accelereaza legatura cu marile porturi si terminale europene. Terminalul Paskov se afla in apropierea autostrazii si are o legatura feroviara cu reteaua feroviara nationala ceha.
„In prezent, axa nord-sud este cea mai frecventa directie a transporturilor intermodale. Marfurile vin din porturile Koper, Trieste si Gdańsk, iar destinatia posibila pentru astfel de transporturi poate fi Scandinavia sau serviciile de transport din portul Piraeus”, a declarat Michał Kubicek, Directorul Terminalului Paskov.
Terminalul a fost construit in 2007. Prima faza de extindere a fost realizata in 2008-2009, iar a doua faza in 2011-2012. In februarie 2018, a inceput cea de-a treia etapa a modernizarii terminalului.
Cea de-a patra etapa de modernizare si extindere a terminalului va incepe in iulie 2019, iar dupa aceasta faza, zona de transbordare a terminalului va fi extinsa la 150.000 m², in timp ce capacitatea de depozitare a containerelor va creste pana la 10.000 de TEU.