vineri, februarie 16, 2024
spot_img

DOCUMENT. Două anunțuri importante referitoare la autorizațiile și permisele CFR Călători

Două anunțuri extrem de importante s-au făcut în legătură cu autorizațiile și permisele CFR Călători din anii 2023 și 2024. Valabilitatea celor existente se prelungește până pe 31 ianuarie, iar pentru cele noi cererile se depun începând de luni.

”F. URGENT. Se prelungește valabilitatea tuturor autorizațiilor de călătorie, a carnetelor cu file de permis cod 7.2, 7.3, 7.4 și a legitimațiilor de seriviciu: Acces locomotivă, Supracontrol, Supracontrol VD/Bc/Br (vagon de dormit/vagon cușetă/vagon bar – n.red.) Control, Control VD/Bc/Br, emise cu valabilitate 2023, până la data de 31 ianuarie 2024, inclusiv. Luați măsuri de instruire și autorizare a personalului interesat și de informare a beneficiarilor”, se arată într-o adresă trimisă unităților din țară ale operatorului feroviar de stat de către Direcția Operațional, Serviciul de Legitimații de Călătorie din cadrul CFR Călători, intrată în posesia Club Feroviar.

Documentul, pe care-l puteți consulta în facsimilul alăturat, este adresat Direcţiei de Transport Feroviar din Ministerul Transporturilor, ARF, AFER, AGIFER, CENAFER, SNTFM CFR Marfă, Metrorex, Informatică Feroviară, Electrificare CFR, CFR IRLU, SCRL Brașov, directorilor Sucursalelor Regionale de Transport Feroviar de Călători (1- 8), Compartimentelor legitimaţii de călătorie teritoriale şi central și direcţiilor din centralul SNTFC CFR Călători.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


În urmă cu două săptămâni, Preoteasa prelungise valabilitatea autorizațiilor până pe 15 ianuarie

Iosif Szentes face plângere penală Traian Preoteasa a plagiat Preoteasa a primit un nou mandatLa finele lunii decembrie, directorul general al SNTFC CFR Călători, Traian Preoteasa, semnase o adresă similară, prin care valabilitatea acestor autorizații și permise se prelungea până la data de 15 ianuarie 2024 (lunea viitoare), așa cum am scris la vremea respectivă.

Și atunci, dispoziția șefului operatorului feroviar de stat avea, ca și acum apostila ”F. URGENT”.Guvernul a făcut alba-neagra cu autorizațiile și permisele ceferiștilor

Hotărârea de Guvern pentru Gruia Stoica autobuze de înlocuire a trenurilor bugetul de stat pe 2024 Bugetele CFR Călători și CFR SA cale ferată fără constructori Scrisoare deschisă a Club Feroviar aplicarea Statutului personalului feroviar rectificare bugetară din 2022 achiziţia de trenuri interregionale proiecte feroviare rectificarea bugetară pe 2022 Bugetele companiilor feroviare Ajutorul de stat pentru CFR Călători metroul din Cluj-Napoca a doua rectificare bugetară din 2021 începerea PNRR Bugetul CFR Călători pe 2021 Contractul de activitate CFR SA 2021-2025 ajutor de stat pentru CFR Călători BVC CFR SA exproprieri pentru calea ferată falimentul CEH Statutul personalului feroviar licitațiile ARF Ordonanța pe achizițiile publice exproprierile pe Apața-Cața Guvernul a adoptat bugetul CFR SA întâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi bugetele societăților feroviare contractele de servicii publice bugetul CFR Călători rectificat Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare rectificare bugetară exproprieri pentru calea ferată banii de la Strabag Departamentul pentru infrastructurăMăsura de prelungire fusese luată după ce Guvernul remediase o problemă pe care tot el o generase, prin plafonarea la șase călătorii pe an, într-o primă fază, a valabilității autorizațiilor ceferiștilor.

Concret, era vorba de articolul XIV din Ordonanţa de Urgență a Guvernului numărul 115 din 15 decembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial numărul 1139 din 15 decembrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene. Articolul respectiv prevedea că în anul 2024 se acordă reduceri de tarife sau, după caz, gratuități, numai pentru trei călătorii dus-întors sau șase călătorii simple, la facilităţile de transport prevăzute de mai multe acte normative, inclusiv pentru personalul feroviar activ.

După ce liderii de sindicat de la calea ferată au criticat dur măsura, Guvernul a revenit asupra deciziei luate prin Ordonanța Trenuleț și s-a renunțat la plafonarea pentru ceferiști. Au rămas plafonate la trei călătorii dus-întors pe an autorizațiile de care beneficiază revoluționarii, procurorii și judecătorii.

Începe primirea cererilor pentru permisele CFR Călători pe 2024

O a doua veste este că de luni, SNTFC CFR Călători SA  începe primirea cererilor pentru permisele de pensionari și membrii de familie pentru anul 2024, după acum anunță site-ul Asociației Inginerilor Feroviari din România.

La emiterea permiselor de călătorie CFR, solicitantul trebuie să prezinte următoarele acte doveditoare:

  • Cerere tip;
  • Decizie de pensionare (original sau copie);
  • Talon de pensie recent (luna în curs sau cu o lună în urmă) original sau copie;
  • CI/BI în original pentru fiecare beneficiar de permis.

Permisele se vor putea ridica, la data programată, numai de către titular sau de o altă persoană cu împuternicire notarială.

Pentru copiii cu vârstă între 18-25 ani (elevi/studenți) este necesară o adeverință de la unitatea de învățământ. Pentru București, cererea și documentele necesare se depun la Gara de Nord, ghișeul 3 din holul caselor de bilete clasa I.

Modelele cererilor pentru eliberarea permiselor de călătorie sunt postate pe site-ul SNTFC CFR Călători SA și se pot descărca AICI.

Ultimele Articole