spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Autorizațiile feroviare și certificatele de siguranță, emise de o singură autoritate

IMG_3422-1Club Feroviar este o platformă de comunicare dedicată industriei feroviare din România. Misiunea noastră este să oferim informații, analize ale pieței, perspective, profiluri și oportunitați de networking pentru managerii, specialiștii și inginerii din industria feroviară românească.

Club Feroviar şi Railway PRO, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România (AIF), au plăcerea să vă aducă la cunostință că evenimentul strategic Zilele Feroviare 2016 – Summit-ul de Investiţii Feroviare Railway PRO – ediţia a XI-a, va fi organizat în perioada 11 – 13 octombrie la Bucureşti.

Evenimentul, care este compus dintr-o conferință interactivă, expoziție de tehnică și servicii feroviare, o vizită tehnică și multe momente de networking și socializare, reprezintă o platformă de comunicare între operatori, administratori de infrastructură, reprezentanţi ai guvernului şi ai industriei feroviare internaţionale.

Conferința se va desfășura pe durata a două zile și va beneficia de prezența a peste 300 de lideri feroviari și vorbitori de seamă, printre care se numără:
•    Dan Costescu, Ministru – Ministerul Transporturilor
•    Marius Chiper, Director General – CFR SA
•    Iosif Szentes, CEO – CFR Călători
•    Marin Aldea, Director General – Metrorex
•    Ioan Buciuman, Secretar Științific – AFER
•    Jean-Pierre Loubinoux, Director General – UIC
•    Libor Lochman, Director Executiv – CER
•    Philippe Citroën, Director General – UNIFE
•    Maria Price, European Affairs Manager – UIP
•    Jakub Karnowski, Chairman of the Board – PKP SA
•    Ichiro Takahashi, Director Executiv – Brussels Branch of JR East
•    Carmen Filipescu, Chairwoman of the CIV Committee – CIT

În prima zi, temele dezbătute sunt diverse şi oferă participanţilor posibilitatea de a afla detalii importante cu privire la Iniţiativa Shift2Rail, programul Horizon 2020, Specificaţiile Tehnice privind Interoperabilitatea, precum şi cele mai noi proiecte în legătură cu reţeaua TEN-T, în timp ce temelia discuțiilor va fi reprezentată de Pachetul Patru Feroviar, fiind cel mai recent şi important pachet legislativ european care are ca scop îndepărtarea obstacolelor rămase pentru crearea spaţiului feroviar european unic.

A doua zi a evenimentului va fi orientată pe discuții despre strategii de dezvoltare a liniilor feroviare urbane, suburbane și regionale, despre rolul transportului multimodal în creșterea cifrei de afaceri feroviare, cât și găsirea unor soluții de dezvoltare și implementare a Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă.

Dezbaterile din cadrul conferintei sunt presărate cu momente de networking şi socializare care oferă o oportunitate excelentă pentru schimbul de expertiză şi bune practici dedicate susţinerii inovării.
Expoziția din cadrul summit-ului Railway PRO oferă posibilitatea de a vă prezenta produsele și serviciile în fața unui public specializat și de a întâlni persoane cheie care acționează pe piața feroviară.
În cea de-a treia zi a evenimentului va avea loc vizita tehnica la Laserul de la Măgurele pentru proiectul Extreme – Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI – NP), unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare din Europa, important și pentru dezvoltarea sistemelor de transport în Zona Metropolitană Bucuresti. ELI – NP va fi un laborator european tip “user facility” care va investiga în detaliu probleme dintr-o gamă largă de domenii științifice, de la fizica fundamentală, aspecte referitoare la fizică nucleară și astrofizică, la aplicații în știința materialelor, științele vieții și gestionarea materialelor nucleare.
Evenimentele internaționale importante beneficiază de parteneri puternici, iar Railway Pro Investment Summit nu face excepție, având parteneri ca Alstom, Siemens, Grampet Group, voestalpine VAE APCAROM, Kapsch, Isaf, FCC, Astra, Electroputere etc.

Programul și alte detalii despre eveniment sunt disponibile la: www.summit.clubferoviar.ro.

Ultimele Articole