vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Ce se întâmplă cu autorizațiile de transport CFR pe 2023 folosite după 1 ianuarie 2024

Conducerea CFR Călători a trimis o notă către angajații săi în care explică ce se va întâmpla cu autorizațiile de transport CFR pe 2023 folosite după 1 ianuarie 2024.

În documentul pe care vi-l prezentăm alăturat în facsimil se arată că s-a constatat emiterea unor legitimaţii de călătorie pentru după data de 1 ianuarie 2024 în baza autorizaţiilor ori permiselor valabile pentru anul 2023. În acest context, se reamintește faptul că autorizaţiile/permisele emise pentru anul 2023 sunt valabile numai pentru călătoria până la data de 31 decembrie 2023 inclusiv.

”Începând cu 01 ianuarie 2024, dacă sunt depistaţi în tren călători care călătoresc cu autorizaţii de călătorie/permise valabile pentru anul 2023 însoţite de legitimaţii de călătorie emise în baza acestora li se va permite să circule şi se va proceda în felul următor: legitimaţiile de călătorie constatate ca fiind emise eronat la casele de bilete vor fi înlocuite şi reţinute de personalul de tren sau organele de control ale CFR Călători în vederea efectuării cercetărilor ulterioare”, se precizează în documentul intern al operatorului feroviar de stat.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Autorizațiile de transport CFR, limitate drastic prin Ordonanța trenuleț

În același document, se aduce aminte că prin așa-numita Ordonanță trenuleț numărul călătoriilor gratuite pentru ceferiști se reduce drastic.

Concret, este vorba de articolul XIV din Ordonanţa de Urgență a Guvernului numărul 115 din 15 decembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial numărul 1139 din 15 decembrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene. Articolul respectiv prevede că în anul 2024 se acordă reduceri de tarife sau după caz, gratuități, numai pentru trei călătorii dus-întors sau șase călătorii simple, la facilităţile de transport prevăzute de mai multe acte normative.

Legiferarea acestei prevederi a produs revolta liderilor sindicali de la calea ferată, fiind criticată atât de către președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulică Măntescu, cât și de cel al Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, după cum a scris Club Feroviar AICI și AICI.

Ultimele Articole