vineri, februarie 16, 2024
spot_img

DOCUMENT Autorizațiile CFR Călători, valabile doar cu semnătura lui Preoteasa sau Litră

În condițiile în care Ordonanța trenuleț a limitat drastic utilizarea lor de către ceferiști, autorizațiile CFR Călători la vagon de dormit și Intercity vor fi valabile doar însoțite de un ordin de deplasare semnat de Traian Preoteasa sau Marcel Litră.

Club Feroviar a intrat în posesia unui document intern al operatorului feroviar de stat prin care se specifică clar acest lucru și se precizează că dispoziția în cauză se referă la toți salariații SNTFC CFR Călători, nu doar la cei din structura centrală de la București. Adică, dacă lucrezi la stația Sighetu Marmației și trebuie să te deplasezi în interes de serviciu, trebuie să ai musai semnătura ori a lui Preoteasa, ori a lui Litră.

„Călătoria în interes de serviciu în baza unei autorizații de călătorie nominale se efectuează numai dacă este însoțită de un ordin de deplasare semnat şi ştampilat de către Directorul General (Traian Preoteasa – n.red.) sau Directorul General Adjunct (Marcel Litră – n.red.) pentru toţi salariaţii din centralul CFR Călători, inclusiv din cadrul SRTFC (sucursalele regionale de transport feroviar de călători – n.red.) și subunități. Atenţie! Nu se acceptă delegaţiile semnate de către directorii SRTFC și de către șefii unităților teritoriale. Luaţi măsuri de avizare şi instruire a personalului din subordine”, se arată în documentul pe care-l puteți consulta în facsimilul alăturat.

În atari condiții, Traian Preoteasa și Marcel Litră trebuie să se înarmeze cu multă răbdare și cu multe mine de pix, pentru că vor avea ceva semnături de dat.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Autorizațiile CFR Călători, limitate la doar trei călătorii dus-întors

Prin așa-numita Ordonanță trenuleț, numărul călătoriilor gratuite pentru ceferiști se reduce drastic. Concret, este vorba de articolul XIV din Ordonanţa de Urgență a Guvernului numărul 115 din 15 decembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial numărul 1139 din 15 decembrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene. Articolul respectiv prevede că în anul 2024 se acordă reduceri de tarife sau după caz, gratuități, numai pentru trei călătorii dus-întors sau șase călătorii simple, la facilităţile de transport prevăzute de mai multe acte normative.

Legiferarea acestei prevederi a produs revolta liderilor sindicali de la calea ferată, fiind criticată atât de către președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulică Măntescu, cât și de cel al Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, după cum a scris Club Feroviar AICI și AICI.

Ultimele Articole