joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Autorizație de construire emisă pentru lucrările Lugoj – Timișoara Est

Ministerul Transporturilor a emis autorizație de construire pentru lucrările de modernizare Lugoj – Timișoara Est.

Constructorul spaniol FCC Construccion poate începe lucrările pe tronsonul Lugoj – Timișoara, lotul 2 al secțiunii Caransebeș – Timișoara – Arad. Este unul dintre cele două mari proiecte de investiții feroviare finanțat prin PNRR și tocmai a primit autorizația de construire, potrivit stiridetimisoara.ro.

Contractul cu FCC a fost semnat în noiembrie 2022, pentru suma de 1,9 miliarde de lei, fără TVA. Acum, Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, etapa I, și a avizat lucrări de 1,66 miliarde lei.

„Durata de implementare a contractului, în valoare de 1,91 miliarde lei, fără TVA, este de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. FCC Construccion va elabora proiectul tehnic și va executa lucrările de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare (…) pe secțiunea Lugoj – Timișoara Est, în lungime de 54,13 km, lucrări civile în stațiile Lugoj, Belint, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare, în cinci halte de călători, lucrări de modernizare a lucrărilor de artă – 14 poduri și 39 podețe, sisteme automate de semnalizare la 17 treceri la nivel cu calea ferată, lucrări specifice de exploatare feroviară, precum și lucrări de semnalizare”, anunța, în 28 noiembrie 2022, la semnarea contractului, CFR Infrastructură.

Durata lucrărilor este de trei ani. E al doilea lot feroviar unde pot fi începute lucrări de modernizare. Primul lot este pe Magistrala 300 Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, unde Arcada-Alstom a primit autorizație luna trecută, pentru lotul 2 Aghireș – Poieni.

Pe M 100 Caransebeș – Timișoara – Arad sunt contracte semnate pentru loturile 2, 3 și 4. Lotul I, cel care pleacă de la Caransebeș, se află încă în dispută.

Ultimele Articole