spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Autoritatile din SUA aproba reconstructia statiei BWI

bwi statie suaAdministratia Feroviara din SUA (FTA) a aprobat reconstructia statiei Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI). Proiectul include reconfigurarea platformelor si constructia celei de a patra sina, care va fi adaugata retelei de 14,5 km din Coridorul Nord-Est ce inconjoara statia. FRA a finalizat evaluarile de mediu si studiile preliminare ceea ce va permite elaborarea designului final, dupa care vor fi demarate lucrarile vizate. In prezent, finantarile pentru proiectarea finala si lucrarile de constructie nu au identificate.
Amtrak si operatorul regional din Maryland (MARC) ofera servicii de transport de pasageri in statie, ambele companii reusind sa atraga un numar tot mai mare de pasageri din traficul aerian.
In prezent exista doar trei linii intre Grove Interlocking si Winans Interlocking, iar adaugarea celei de-a patra linii va determina cresterea capacitatii si fiabilitatii.
„Statia BWI si infrastructura acesteia au fost construite acum 30 de ani si in prezent nu reuseste sa faca fata unui trafic in crestere. Finalizarea revizuirii documentatiei de mediu aduce acest proiect tot mai aproape de construirea unui sistem feroviar eficient, cara sa raspunsa nererilor de mobilitate din regiune”, a declarat Secretarul General al Transporturilor Anthony Foxx.

Ultimele Articole