luni, decembrie 4, 2023
spot_img

AFER a continuat testele pentru automotorul Electroputere VFU Pașcani

În perioada 25-27 mai 2021 au continuat testele făcute de Autoritatea Feroviară Română pentru automotorul Electroputere VFU Pașcani.

automotorul Electroputere VFU Pașcani carieră în industria feroviară Automotorul Electroputere VFU Pașcani

S-au făcut verificări și încercări în vederea certificării conform normelor CE a automotorului Diesel fabricat la Pașcani.

”Scopul avut în vedere a fost cel de analiză a comportamentului șină-roată și s-au folosit senzori și echipamente telemetrice, cu origine japoneză. Marți, 25 mai au avut loc mai multe porniri și opriri, pe segmentul de cale ferată dintre stațiile Pașcani și Lespezi, în vederea calibrării echipamentelor montate la interior și exterior (pe osiile motoare și libere). După calibrare, miercuri 26 mai automotorul a fost testat în cadrul a două curse, pe relația Pașcani-Liteni și retur. Automotorul produs la Pașcani continuă probele și va deveni primul vehicul feroviar de transport călători produs în România, certificat CE”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a Electroputere VFU Pașcani.

Automotorul Electroputere VFU Pașcani are o capacitate de 164 de pasageri

Automotorul produs de Electroputere VFU Pașcani este destinat transportului pe distanțe medii cu viteză maximă de 120 km/h și este alcătuit din trei vagoane (vagon motor + vagon remorcă+ vagon motor). Pot călători în total 164 de pasageri (142 la clasa a 2-a și 22 la clasa 1), iar trenul are 60 de metri lungime.

Proiectul trenului de la Pașcani a început în 2011-2012, când s-a decis construirea unui DMU (Diesel Multiple Unit), iar materialele au început să sosească în 2013-2014 pentru construirea acestui prim prototip. Mare parte dintre componente vin de la companii cunoscute din Europa, iar designul exterior și cel al cabinei au fost realizate la Pașcani. (A.B.)

Ultimele Articole