luni, februarie 19, 2024
spot_img

Automotor Desiro trecut prin incendiu, reparat și repus în funcțiune în nordul țării

Un automotor Desiro trecut prin incendiu a fost reparat și repus în funcțiune pe ruta Suceava-Putna, secția de circulație 515, în nordul țării.

logo Novatech - mentenanța materialului rulant

Două automotoare Siemens Desiro au circulat pe 1 Decembrie pe ruta Suceava-Putna, după o perioadă de câteva săptămâni în care pe aici au mers trenuri formate din locomotivă și vagoane, care au înregistrat întârzieri mari.

Ioan Grădinariu, directorul SRCF Iași, a declarat pentru Monitorul de Suceava că cele două automotoare vor face serviciu în permanență pe această linie, fiind alocate Depoului Suceava. El a subliniat că a fost o muncă foarte dificilă, automotorul colantat special pentru această linie având ambele motoare schimbate.

De luni până vineri, va circula câte un automotor, în timp ce de vineri până duminică cursele regulate vor fi asigurate de ambele automotoare, cuplate, pentru a se reuși cât de cât acoperirea numărului de călători. Cu aceste automotoare, trenurile Suceava-Putna ar trebui să aibă un timp de parcurs de puțin peste două ore, cu aproximativ 40 de minute mai puțin decât face trenul clasic, locomotivă plus vagoane. Unul dintre automotoare are capacitatea de 110 locuri, iar al doilea de 70 de locuri.

 

Automotor Desiro trecut prin incendiu în stația Bârnova

Pe 6 noiembrie, un automotor Siemens Desiro a suferit un incendiu în gara Bârnova, după cum a scris atunci Club Feroviar.

CFR Călători a informat că în stația Bârnova s-a produs o defectare tehnică cu degajare de fum la automotorul trenului R 6314 Iași-Tecuci. Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție care s-a deplasat la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum.

Este vorba de automotorul nr 2022, care acum a fost reparat și a intrat în circulație pe ruta Suceava-Putna.

Ultimele Articole