spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

FOTO Automotor defect pe Magistrala 300. Ce întârziere a avut IR 1539

Un automotor defect al CFR Călători le-a creat neplăceri miercuri dimineață pasagerilor din trenul Interregio 1539, care circula pe relația Cluj Napoca-Timișoara Nord.

Automotorul s-a defectat în stația Piatra Craiului, în jurul orei 07:00, iar călătorii au fost ținuți, pe un ger de crapă pietrele, blocați în gară, scrie site-ul Foaiatransilvană.ro, care prezintă și imagini de la fața locului.

„Oamenii erau revoltați de ce nu au fost urcați într-unul din cele două trenuri private care a trecut pe lângă trenul defect. Se puteau urca în trenul privat, dar să platească bilet cei care au greșit. De ce nu a putut CFR Cluj să plătească la privat pentru noi? Defecțiunea le-a apartinut! Ne-au ținut în trenul defect fără căldură trei ore”, a declarat un călător.

Poliția a venit la fața locului după ce călătorii au sunat la 112, iar în cele din urmă, CFR Călători a trimis alt tren pentru a prelua pasagerii.

Automotor defect pe M300. Precizările CFR Călători

automotor defectReprezentanții CFR Călători au venit ulterior cu următoarele precizări:

În stația Piatra Craiului, mecanicul trenului IR 1539 Cluj Napoca – Timișoara Nord a primit un mesaj de eroare de la calculatorul care gestionează funcționarea automotorului. Conform instrucțiunilor specifice în această situație, mecanicul a procedat conform reglementărilor, fără a opri furnizarea agentului termic în tren pe toată perioada staționării.

Pentru continuarea călătoriei în condiții de siguranță, securitate și confort, a fost trimis un automotor de rezervă de la Cluj-Napoca, care a preluat pasagerii. Trenul a pelcat din stația Piatra Craiului cu 115 minute întârziere. S-a dispus efectuarea unui dosar de cercetare cu privire la această neregulă.

Ultimele Articole