sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Automotor cu compresorul defect. Un tren a făcut patru ore de la București la Giurgiu

Un automotor cu compresorul defect i-a dat marți mari bătăi de cap mecanicului trenului IR 1095, operat de CFR Călători, care se deplasa pe relația București Nord-Ruse (Bulgaria).

Și în mod normal, trenul respectiv are un timp de parcurs de aproape două ore (fără șase minute) pe o distanță pe care cu mașina nu o parcurgi în mai mult de o oră. După prăbușirea din 2005 a podului de la Grădiștea, circulația feroviară între București și Giurgiu se desfășoară pe o rută ocolitoare, pe la Videle, ceea ce lungește durata călătoriei.

Trenul SNTFC CFR Călători a plecat din start cu o întârziere de 33 de minute din București Nord, deoarece automotorul Desiro a fost scos cu întârziere din Revizia Grivița. Apoi, la Chiajna a mai acumulat o întârziere suplimentară de 20 de minute, din cauza unor probleme la compresor, după ce mai întârziase și pe parcurs din cauza unor restricții de viteză.

Automotor cu compresorul defect a doua oară

La Videle a apărut o staționare suplimentară de alte șapte minute, în sistemul intern de urmărire a trenurilor al CNCF CFR SA figurând mențiunea ”nu face aer în compresoare”.

În total, la ieșirea din țară pe la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu Nord se acumulase o întârziere de nu mai puțin de 115 minute. Dacă facem adunarea cu timpul de parcurs din orarul de circulație, rezultă că de la București la Giurgiu trenul Interregio internațional a făcut aproape patru ore (fără 11 minute, mai exact).

CITEȘTE și Trenuri ilegale ale CFR Călători. ARF: Pasagerii pot cere restituirea diferenței de tarif

Club Feroviar a mai semnalat faptul că cei care conduc în momentul de față CFR Călători pun în compunera trenurilor internaționale locomotive sau automotoare cu probleme și care se defectează. În plus, automotoarele Desiro nu au ce căuta în compunerea trenurilor Interregio, deoarece nu sunt dotate cu prize de 220 V.

Ultimele Articole