luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Automotoarele Malaxa vor fi retrase treptat din circulație, după incendiul din Bihor

După incendiul din județul Bihor de vineri dimineață, automotoarele Malaxa vor fi retrase treptat din circulație.

Anunțul a fost făcut, la emisiunea Drumurile Noastre de la B1 TV, de către Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil cu coordonarea sectorului feroviar.

Așa cum a scris Club Feroviar, vineri dimineață, la intrarea în stația Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3111 Arad-Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind complet evacuat. La fața locului au fost mobilizate imediat cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toți pasagerii (aproximativ 20), autoevacuându-se în siguranță, iar flăcările se manifestau violent la nivelul întregului tren.

În incident a fost implicat un automotor Malaxa 1000 articulat, care avea anul de fabricație 1942.

Automotoarele Malaxa vor fi retrase. Mai puține trenuri pe unele secții

Secetarul de stat a explicat că retragerea materialului rulant neconform a fost discutată cu oficialii Autorității de Siguranță Feroviară Română și cu cei ai Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători.

Decizia a fost luată chiar cu riscul de a stârni nemulțumire în cadrul unor comunități, care vor constata că pe secțiile pe care circulau oamenii vor fi mai puține trenuri în circulație. Tocmai de aceea retragerea vechilor automotoare nu se va face dintr-odată, ci treptat. Rămâne de văzut ce material rulant va scoate CFR Călători ”din pălărie” pentru a satisface nevoia de mobilitate. O sugestie din partea noastră: să recupereze cele șase automotoare Siemens Desiro sechestrate de cinci ani la Remarul 16 Februarie, reparator de material rulant deținut de omul de afaceri Călin Mitică.

CITEȘTE și FOTO. Traian Preoteasa și Călin Mitică, surprinși în flagrant la mall. Au pornit alarmele

Ultimele Articole