Cinci automotoare Hitachi pentru First. Comandă de 120 milioane de euro a grupului britanic

Cinci automotoare Hitachi pentru First au fost comandate de grupul feroviar britanic, pentru suma totală de 120 milioane de euro.

automotoare Hitachi pentru First

Grupul First a comandat pe 21 martie 2019 constructorului Hitachi Rail Europe cinci automotoare electrice AT 300 din gama Hitachi A-train, informează Rail Passion.

Comanda, care se ridică la aproximativ 120 milioane de euro și include și mentenanța materialului rulant timp de zece ani, va fi finanțată de societatea de închiriere a vehiculelor feroviare Beacon Leasing. Aceste cinci AT 300 sunt destinate operatorului East Coast Trains Ltd din cadrul grupului First, care va opera din toamna lui 2021 pe relația Londra King’s Cross – Edimbourg Waverley.

Automotoare Hitachi pentru First. Viteză maximă de 200 km/oră

Aceste trenuri vor servi gările Stevenage, Newcastle și Morpeth. Cu o viteză maximă de 200 km/oră, ele funcționează la 25 kV 50 Hz, au o capacitate de 400 de locuri și vor fi echipate cu climatizare, prize electrice și internet wi-fi.

Grupul First, care este deja prezent pe liniile de pe coasta de est cu operatorul Hull Trains pe relația Londra King’s Cross – Doncaster – Hull, speră, cu o ofertă de servicii de calitate la tarife mici și cu o durată a parcursului de aproximativ patru ore între Londra și Edimbourg, să capteze două treimi din pasagerii curselor aeriene de pe această rută.

Până în prezent, o altă versiune a AT 300 a fost comandată de trei operatori britanici – Great Western Railway, TransPennine Express și Hull Trains.