spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

Un autocar a rămas pe calea ferată în nordul Bucureștiului. Au intervenit polițiștii

Un autocar a rămas pe calea ferată după ce s-a defectat, vineri după-amiază, în nordul Bucureștiului, pe unde trenurile circulă cu peste 100 km/oră.

„La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 17:26, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că un autocar a oprit pe calea ferată de la trecerea de nivel din zona Petricani, din cauza unor defecțiuni tehnice. Polițiștii din Voluntari s-au deplasat imediat la fața locului pentru efectuarea activităților specifice”, au transmis oamenii legii.

Toți pasagerii au coborât din vehicul în timp util. În cauză au fost anunțati reprezentanții CNCF CFR SA, pentru a lua măsurile necesare evitării unui accident.

Un autocar a rămas pe calea ferată. A fost scos în cele din urmă

La fața locului s-au deplasat și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISUBIF).

În cele din urmă, s-a reușit remedierea defecțiunii și deplasarea vehiculului de pe șinele de cale ferată. În cauză urmează să se stabilească condițiile și împrejurările în care a avut loc evenimentul, iar în urma verificărilor vor fi luate măsurile legale care se impun, au mai precizat polițiștii.

Bariera Petricani se află în zona Pipera din nordul Bucureștiului, pe Magistrala 800 București – Constanța, iar în această zonă trenurile circulă cu peste 100 km/oră. La această barieră au avut loc de-a lungul vremii mai multe accidente mortale, cel mai mediatizat caz fiind cel al milionarului Nae Niculae. Autoritățile locale promit de ani buni că aici trecerea la nivel va fi înlocuită de un pasaj suprateran, însă nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

Ultimele Articole