spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Autobuzele revin pe liniile de tramvai la primăvară

Măsura adoptată de STB, de a interzice circulația autobuzelor pe liniile de tramvai, este una temporară, cauzată de riscuri specifice anotimpului rece. La primăvară circulația autobuzelor pe liniile de tramvai va fi reluată, spun oficialii STB.

circulația autobuzelor pe linia de tramvai autobuzele pe linia de tramvai autobuzele pe linia de tramvai

Pe fondul avertizărilor meteorologice din Capitală, avertizări ce vizează apariția înghețului, Societatea de Transport București (STB) a anunțat că autobuzele nu vor mai circula pe calea de rulare a tramvaielor, ci vor reveni pe traseele inițitale efectuând opriri în vechile stații de autobuz.

Directorul general al Societății de Transport București (STB), Mihai Petcu, e explicat pentru București FM că, la începutul lunii decembrie, a luat decizia ca, temporar, pe durata iernii, autobuzele STB să nu mai circule pe calea de rulare a tramvaielor.

Această decizie a fost luată deoarece, din cauza zăpezii și a gheții, autobuzele ar putea întâmpina dificultăți la frânare. Ele ar putea aluneca pe liniile de tramvai și ar putea avea loc incidente în trafic.

Pe de altă parte, tramvaiele cu plug curăță zăpada doar de pe șină, nu și de lângă aceasta. Așa că autobuzele nu încap pe linia de tramvai, în aceste condiții meteorologice, în zonele în care calea de rulare a tramvaielor este separată cu garduri de traficul general, a explicat șeful STB.

Deci, STB nu a renunțat la programul demarat la finele lunii iunie a anului trecut, când, în urma unei modificări legislative, autobuzele au început să circule pe calea de rulare a tramvaielor. Măsura de a scoate autobuzele de pe liniile de tramvai este una temporară, luată din motive strict tehnice, a precizat Petcu.

„Referitor la culoarul unic, aș dori să fac precizarea că nu vorbim despre desființarea acestuia ci despre adoptarea unei soluții temporare, pe timp de iarnă, menită să protejeze călătorii dar și pentru a preîntâmpina eventualele incidente, pe liniile de tramvai, ale mijloacelor de transport.” a declarat pentru București FM directorul general STB SA – Mihai Petcu. (D.C.)

Ultimele Articole