spot_img
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
spot_img

VIDEO Japonezii au inventat trenbusul, un autobuz care se transformă în tren

În Japonia a început să circule așa-numitul trenbus, un autobuz care se transformă în tren în zonele unde există linii de cale ferată.

Proiectul-pilot ar putea fi extins în mai multe zone – mai ales rurale, cu populație în vârstă, informează Știrile TVR, care preiau o informație din mass media niponă și distribuită de agenția Reuters.

Vehiculul bi-Modal sau pe scurt, trenbusul japonez, a fost introdus în circulație în prefectura Tokushima, în sudul țării, de către o companie de transport cu capital mixt, de stat și privat.

„Când autobuzul ajunge la o linie de tren după o porțiune de șosea, roțile de tren coboară din partea din față, care va fi puțin ridicată, iar roțile din spate rămân pe terasament, astfel încât autobuzul să se poată deplasa pe șine”, a declarat Shigeki Miura, președintele ASA Coast Railway.

Autobuz care se transformă în tren, cu o capacitate de 21 de locuri

Vehiculul inedit, rutier și feroviar deopotrivă, are o capacitate de 21 de locuri, iar viteza sa de circulație este de 100 de km/oră pe șosea și de 60 km/oră pe șinele de cale ferată.

Zona în care circulă trenbusul este destul de depopulată, iar linia de tren nu mai era folosită și se afla la un pas să fie închisă complet, din cauză că era nerentabilă. Cu introducerea acestui vehicul, autoritățile locale și compania dezvoltatoare speră ca această cale ferată să fie un exemplu și pentru alte regiuni.

Ultimele Articole