luni, mai 6, 2024
spot_img

Austria investeste peste 14 miliarde de euro in infrastructura

OBB-Infra_060_bahnhof_dornbirnIn urmatorii sase ani Austria va investi aproximativ 14,6 miliarde euro in extinderea retelei de infrastructura feroviara. In plus fata de investitiile in principalele coridoare feroviare si terminalele de marfuri, vor fi achizionate noi vagoane pentru transportul feroviar local. Mai mult, incepand cu 2016 ÖBB va achizitiona noi locomotive pentru transportul de marfuri.
Investitiile in infrastructura, achizitia de noi locomotive pentru transportul pe distante scurte si dezvoltarea transportului feroviar de marfuri s-au numarat printre subiectele abordate in cadrul reuniunii dintre Gerald Klug, noul Ministru al Infrastructurii si  Christian Kern, Presedintele Executiv al Cailor Ferate Austriece (ÖBB).
Transportul feroviar joaca un rol important in industria si economia Austriei. Fiecare euro investit in transportul de marfa sau cel local dezvolta transportul pe sina ca alternativa mult mai atractiva dintre mijloacele de transport, sporind totodata competitivitatea Austriei”, a punctat ministrul Klug.
Referitor la transportul feroviar de marfa, ministrul de resort a precizat ca doreste sporirea cotei de piata de la o treime, in prezent, la 40%.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole