Australia: Lucrarile pentru linia Forrestfield-Aeroport au fost lansate

15 noiembrie 2016

forrestAutoritatile din Australia de Vest au inaugurat lucrarile pentru legatura Forrestfield-Aeroport din Perth in valoare de 1,96 de miliarde de dolari, pe santierul viitoarei Statii Forrestfield.
„Legatura Forrestfield-Aeroport (FAL) va oferi o legatura de transport publica de 20 de minute intre Perth si suburbiile din est si va sustine dezvoltarea estimata a sectorului rezidential si de business de-a lungul rutei feroviare”, a declarat Premierul Colin Barnett.
Proiectul FAL consta intr-o legatura feroviara de 8,5 km de la Midland Line la est de Statia Bayswater, in mare parte subterana pana la Dundas Road in Forrestfield. Linia va include trei noi statii de trenuri, inclusiv doua subterane la Belmont (langa Brearley Avenue) si Aeroportul Central (Perth Airport T1/T2) si o alta la suprafata in Forrestfield.
„Constructia liniei feroviare este un alt pas important pentru imbunatatirea transportului public in suburbiile estice ale orasului Perth si pentru reducerea congestiei in zona metropolitana”, a declarat Ministrul Transporturilor, Bill Marmion.
Lucrarile preliminare sunt in curs de sefasurare la capatul Forrestfield al liniei feroviare, utilitatile importante au fost relocate, iar lucrarile propriu-zise vor incepe prin constructia „structurii de intrare” sau punctelor de intrare in tunelurile feroviare inainte de sfarsitul anului.
Doua masini de sapat tuneluri vor ajunge din Germania la mijlocul lui 2017 atunci cand este estimata inceperea lucrarilor de excavatie.
Ministrul Federal pentru Infrastructura Urbana, Paul Fletcher a declarat ca FAL va spori beneficiile economice ale aeroportului prin imbunatatirea accesului la CBD pentru vizitatorii orasului Perth. FAL este cofinantata de Guvernul de Stat (cu 1,47 miliarde de dolari) si guvernele australiene (490 de milioane de dolari; 8 km din cei 8,5 km ai liniei feroviare FAL vor fi subterani).