spot_img
luni, noiembrie 29, 2021
spot_img

AUR e împotriva dezafectării căii ferate Câmpina-Telega, propunând-o linie turistică

Deputații AUR de Prahova critică propunerea PSD de desființare a liniei Câmpina – Câmpinița – Telega și de construire a unei rute rutiere pe acest traseu în locul liniei. Ei spun că linia poate căpăta destinație turistică.

Potrivit oglindadeazi.ro, AUR a remis un comunicat de presă prin intermediul căruia deputatul AUR de Prahova, Adrian Axinia și președintele organizației AUR Prahova, Mihai Cucu, își exprimă tranșant punctul de vedere cu privire la inițiativa legislativă a senatoarei PSD de Prahova, Laura Moagher, privind trecerea în proprietatea municipiului Câmpina a terenurilor pe care se află linia ferată Câmpina – Câmpinița – Telega.

PSD a pus ochii pe o cale ferată construită în anul 1883, între Gara Câmpina și Telega, ce trece prin centrul orașului Câmpina. Scopul inițiativei este de a da la fier vechi acest tronson de cale ferată, prin schimbarea destinației terenului aferent.
Primăria Câmpina condusă de Alin Moldoveanu este și ea interesată să pună mâna pe terenurile din interiorul municipiului pe care se află calea ferată scoasă din uz. CFR SA nu s-a mai interesat de soarta căii ferate care lega cândva Câmpina de Telega. A încercat de câteva ori să scoată la licitație secția Câmpina – Câmpinița – Telega, alături de alte linii secundare din țară, pentru reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile, însă nu s-a reușit acest lucru. Sunt porțiuni pe care calea ferată nici nu mai există, fiind sustrase nu doar șinele, ci și alte componente (macazuri, șuruburi, transformatoare etc).
Deputatul AUR Prahova, Axinia Adrian George, alături de președintele AUR Prahova, Cucu Mihai, se opun schimbării destinației căii ferate mai sus amintite, deoarece această linie de cale ferată poate fi reabilitată și folosită atât în scop turistic către Băile Telega, care trebuie repuse în funcțiune, cât și pentru a asigura o navetă mai ușoară, din orașul Câmpina, către Ploiești, București, respectiv Sinaia, Predeal și Brașov”. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole