spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

VIDEO Audiere cu scandal în Parlament. Grindeanu, aviz pozitiv pentru Transporturi

O audiere cu scandal în Parlament a avut loc miercuri la prânz, cel luat în colimator fiind ministrul propus al Transporturilor, Sorin Grindeanu. Reproșurile nu i s-au adus însă în legătură cu expertiza sa în domeniul feroviar, ci pe tema Ordonanței 13, pe care a promovat-o când era prim ministru.

Sorin Grindeanu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, reunite.

S-au înregistrat 24 de voturi ”pentru”, 9 ”împotrivă” şi nicio abţinere din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere, informează Agerpres.

Audierea sa a început cu scandal pe procedură: PSD a propus o singură întrebare pentru fiecare grup parlamentar, propunere care a şi trecut, spre nemulţumirea Opoziţiei. Cel mai vehement împotriva formatului de dezbateri a fost predecesorul său, Cătălin Drulă.

Audiere cu scandal în Parlament. Grindeanu, luat la rost de AUR

Dar cei mai vocali au fost parlamentarii de la AUR. Iată dialogul de la audierea lui Sorin Grindeanu:

Deputat AUR: Domnule Grindeanu, ați fost autorul celebrei Ordonanțe 13, care a mobilizat românii.

Deputat PSD: Suntem în Comisia de Transporturi!

Deputat AUR: Nu mă întrerupeți!

Deputat PSD: Puneți întrebarea!

Deputat AUR: Nu mă întrerupeți!

Deputat PSD: Nu-mi stabiliți ce am de făcut, puneți întrebarea!

Senator: Avem o juntă militară aici!

Deputat AUR: Vă cereți iertare pentru…

Deputat PSD: Luați-i microfonul, că bate câmpii, ce legătură are cu Transporturile?

Grindeanu a susținut apoi că și-a asumat riscuri în momentul în care a adoptat OUG 14, Ordonanță prin care a fost anulat OUG 13. „Da, sunt cel care conducea Guvernul atunci când s-a dat acea Ordonanță. Tot eu conduceam Guvernul și când s-a dat Ordonanța 14, pe care mi-am asumat-o aproape la nivel personal, știind în ce intru”, a răspuns Grindeanu.

Singura legătură a lui Sorin Grindeanu cu calea ferată: a dat gratuitate studenților

Singura legătură a lui Sorin Grindeanu cu calea ferată este acordarea de călătorii gratuite pentru studenți.

În plin război al PSD, partid condus la acea vreme de Liviu Dragnea (ulterior condamnat la închisoare), cu Justiția, în ianuarie 2017 Guvernul condus de Sorin Grindeanu dădea Hotărârea nr 42/2017, după cum a amintit recent Club Feroviar.

„Studenții pot circula gratuit cu trenul, la clasa a II-a, începând de mâine, 1 februarie, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv în ședința de astăzi. Este vorba despre Hotărârea pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi și studenți. Astfel, studenţii români și străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă – licență, master, doctorat – în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rutele călătoriilor”, se arăta într-un comunicat de presă dat de Guvern la data de 31 ianuarie 2017.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole