Au fost semnate doua contracte pentru modernizarea liniei Varsovia-Radom

warsaw-radom-contractsAdministratorul infrastructurii feroviare poloneze, PKP PLK, a semnat doua contracte in valoare de 646 de milioane de zloti (152 de milioane de euro) pentru modernizarea liniei Varsovia-Radom.
In 2018, vor fi lansate lucrarile pentru reconstructia celor doua sectiuni de linie. Pentru sectiunea feroviara de 20 de km dintre Czachówek si Warka, lucrarile ar trebui finalizate in 2020, in timp ce lucrarile de modernizare pentru linia de 43 de km care leaga Warka de Radom ar trebuie finalizate in 2021.
Contractul in valoare de 101 milioane de euro (429 de milioane de zloti) privind reconstructia sectiunii Warka-Radom a fost semnat cu consortiul format din Swietelsky Rail Polska (liderul consortiului), Track Tec Construction, Swietelsky Baugesellschaft m.b.H., Infrakol, Leonhard Weiss GMBH & CO.KG si Intop Warszawa.
Lucrarile dintre Warka si Radom vor include modernizarea liniei existente si constructia unei a doua linii, precum si instalarea dispozitivelor moderne de control al traficului si macazurilor. Contractul privind reconstructia sectiunii Czachówek – Warka are o valoare totala de 51 de milioane de euro (217 milioane de zloti) si a fost semnat cu un consortiu format din Strabag Sp. z o.o (lider), Strabag Rail GmbH, Strabag Rail a.s., Strabag Általános Építő Kft., ZUE si Budimex. Pentru aceasta sectiune, proiectul implica modernizarea infrastruturii si instalarea noilor dispozitive de control al traficului si a macazurilor.
Valoarea totala a investitiilor in modernizarea liniei Nr. 8 intre Varsovia, Okęcie si Radom, inclusiv modernizarea statiilor de-a lungul rutei, este de 424,5 milioane de euro (1,8 milioane de zloti).