spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Au fost selectate trei consortii pentru proiectul LRT Helsinki-Espoo

raide-jokeri-kaskynhaltijantie-4Conform Helsinki City Transport HKL, trei consortii s-au precalificat in licitatia pentru proiectarea si constructia proiectului LRT Raide-Jokeri.
Cele trei consortii sunt:
1.    Asocierea Täyskäsi formata din Destia, A-Insinöörit Suunnittelu, Saanio & Riekkola, Finnmap Infra, Sweco Rakennetekniikka, Sweco Ympäristö si Arkkitehtitoimisto CJN;
2.    Asocierea Raideri formata din Pöyry Finland, WSP Finland si Ratatek;
3.    Un consortiu format din VR Track, Sito si Ramboll Finland;
Companiile precalificate trebuie sa depuna ofertele pana la 5 iunie 2017. Decizia cu privire la alegerea castigatorului contractului va fi anuntata pana la sfarsitul lui octombrie.
Linia LRT Raide-Jokeri va conecta orasele Helsinki si Espoo, din Finlanda, si va fi o legatura est-vestica intre Itäkeskus (estul orasului Helsinki) si Keilaniemi (Espoo). Linia va inlocui linia de autobuz existenta 550 la inceputul anilor 2020. Lungimea liniei este de 25 km din care 16 km vor fi in Helsinki, iar restul de 9 km in orasul invecinat, Espoo. Linia va avea 33 de opriri.
Valoarea totala a proiectului este de 460 de milioane de euro, iar in februarie 2017, Banca Europeana de Investitii a anuntat ca va evalua proiectul si a propus o finantare de 200 de milioane de euro. La sfarsitul lui noiembrie, Consiliul Director al Municipalitatii din Helsinki a decis sa permita Helsinki City Transport (HKL) sa inainteze companiei Transtech Oy o comanda pentru 29 de vehicule de metrou usor, fiecare cu o lungime de 35 m si bidirectionale pentru viitoarea flota de vehicule Raide-Jokeri.
Conform programului preliminar, linia Raide-Jokeri ar putea deveni operationala in 2021.

Ultimele Articole