spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Au fost lansate festivitatile de deschidere ale tunelului Gotthard

North Portal ErstfeldFestivitatile de deschidere ale tunelului Gotthard, cel mai lung tunel feroviar din lume, au fost lansate la 1 iunie dupa 17 ani de constructie. La ceremonie au participat ministri si directori feroviari alaturi de intregul consiliul federal, parlamentul elvetian si mai multi invitati. Printre invitati, s-au numarat sefi de stat si de guvern din Germania, Franta, Italia, Austria si Liechtenstein, precum si Comisarul European pentru Transport. In total au participat aprox. 1.100 de invitati.
In jur de 160.000 de persoane interesate din partea publicului s-au inscris pentru a rezerva un loc in trenurile care au calatorit pentru prima data pe 1 iunie prin tunelul Gotthard Base (GBT). Cei 1000 de castigatori s-au strans in Arth-Goldau si Bellinzona pentru a fi intampinati la bordul trenurilor si pentru a marca astfel deschiderea ceremoniei GBT.
Ceremonia va continua pe 2 iunie cu festivalul dedicat celor implicati in proiect, organizat de AlpTransit Gotthard, iar pe 3 iunie tunelul va fi strabatut de primul tren de marfa. In weekendul 4-5 iunie, publicul este invitat de Caile Ferate Federale Elvetiene la festivitatile de deschidere la ambele intrari.
Tunelul Gotthard Base este format din doua tuneluri cu o singura linie si o lungime de 57 de km. Incluzand toate pasajele de trecere, tunelurile de acces si coloanele, lungimea totala a sistemului de tuneluri este de peste 152 km. Acesta leaga intrarea nordica Erstfeld cu intrarea sudica Bodio. Etapa de testare in operare a avut loc din octombrie 2015 pana in mai 2016, iar serviciile feroviare regulate vor incepe in decembrie 2016.

Foto: AlpTransit Gotthard 

Ultimele Articole