spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Au fost inaugurate lucrarile la Linia 3 de metrou din Sofia

SofiaMinistrul Adjunct al Transporturilor din Bulgaria, Lubomir Hadjiysky, a lansat oficial activitatea utilajului de sapat tuneluri care va construi Linia 3 a metroului din Sofia. Acesta a declarat ca au fost semnate toate contractele pentru constructia primei etape a Liniei 3 de metrou din Sofia.
Proiectul implica constructia unei linii de 8 km cu 8 statii noi care va fi deservita de 20 de trenuri de metrou. Noua linie va avea legaturi cu liniile 1 si 2.
Linia este cea mai complicata sectiune a sistemului de metrou al capitalei care trece prin centru si ajunge in cartierul Ovcha Kupel. „Programul Operational Transport este implicat financiar in constructia statiilor de metrou cu fonduri de peste 509 milioane de euro, acestea fiind unele dintre cele mai bine investite resurse cu rezultate rapide si de calitate, vizibile pentru cetatenii si vizitatorii orasului”, a declarat acesta.
Pentru exercitiul financiar existent in cadrul programului operational Transport si Infrastructura de Transport, sunt alocati 348,8 milioane de euro. In 2019, distanta dintre Ovcha kupel si centru va putea fi parcursa in 10 minute cu metroul.

Ultimele Articole