Au fost anuntati ofertantii pentru statiile HS2 din Londra

La 2 februarie, HS2 Ltd a anuntat companiile care au fost invitate sa depuna oferte in cadrul licitatiei pentru contractele de constructie a statiilor din Londra. In total, noua consortii vor licita pentru statiile Euston si Old Oak Common.
Cinci consortii s-au inscris pentru statia Euston din Londra:
– Costain Limited/Skanska Construction UK Limited
– Mace Limited/Dragados S.A.
– Bechtel Limited
– BAM Nuttall Limited/Ferrovial Agroman (UK) Limited
– Canary Wharf Contractors Limited/MTR Corporation (UK) Limited/Laing O’Rourke Construction Limited.

Pentru statia Old Oak Common, s-au iscris patru consortii:
– Balfour Beatty Group Ltd/VINCI Construction UK Ltd/VINCI Construction Grands Projets SAS/SYSTRA Ltd
– Mace Limited/Dragados S.A.
– Bechtel Limited
– BAM Nuttall Limited/Ferrovial Agroman (UK) Limited.

Conform estimarilor, contractele vor genera aprox. 4.000 de locuri de munca in timpul constructiei si aprox. 700 in timpul operarii. Contractele vor fi acordate in toamna.
Serviciile HS2 din Londra si Birmingham se vor extinde dincolo de noua retea de mare viteza pe liniile existente catre o mai multe destinatii, printre care Liverpool, The North West, Newcastle, Glasgow si Edinburgh.
Alaturi de HS2 Ltd si de proiectantii statiilor Euston si Old Oak Common, constructorul va fi responsabil cu achizitia, integrarea si administrarea lanturilor de furnizare.
In cadrul proiectului, contractele de proiectare au fost acordate in aceeasi zi (2 februarie 2018). WSP UK Limited (in colaborare cu Wilkinson Eyre Architects Limited) va furniza planurile detaliate pentru statia Old Oak Common, in timp ce Ove Arup & Partners International Limited (in colaborare cu Grimshaw Architects LLP) va realiza lucrarile de proiectare pentru Statia Euston.