spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Au fost anuntati constructorii pentru statiile HS2 din Londra

Compania HS2 a anuntat echipele care vor primi contractele pentru constructia statiei Euston si a statiei Old Oak Common.
Companiile Mace Limited si Dragados au fost selectate pentru statia Euston, in timp ce Grupul Balfour Beatty, Vinci Construction UK, Vinci Construction Grands Projets SAS si Systra vor construi statia Old Oak Common.
„Euston si Old Oak Common sunt doua dintre cele mai importante elemente ale proiectului. Doua statii reper care ne vor ajuta sa cream zeci de mii de locuri de munca si locuinte noi in Londra. Alaturi de statiile noastre din Birmingham, cele doua statii vor transforma modul in care calatorim si vor stabili noi standarde in privinta proiectarii, constructiei si operarii”, a declarat Mark Thurston, director executiv HS2.
Constructorii vor lucra impreuna cu HS2 si proiectantii pentru a coordona livrarea statiilor, inclusiv a peroanelor, salilor de asteptare si a legaturilor cu Metroul din Londra, dar si cu alte servicii feroviare.
Capacitatea statiei Euston va creste de mai bine de doua ori pentru a face fata cererii si pentru a elibera traficul pe West Coast Mainline pentru serviciile de transport de marfa, transport de navetisti la nivel local si pe distante lungi catre Watford si Milton Keynes. In februarie 2018, HS2 a selectat compania Lendlease pentru realizarea unui masterplan pentru zona Euston extinsa care ar putea sa sustina pana la 14.000 de locuri de munca noi si pana la 4.000 de locuinte noi, dar si magazine, cafenele si spatii publice.
In ceea ce priveste Old Oak Common, conform estimarilor, HS2 va sustine cel mai mare proiect de regenerare din Marea Britanie, prin transformarea fostelor zone de triaje in cartiere care sa sustina pana la 65.000 de locuri de munca si pana la 25.500 de locuinte noi. Avand peroane atat la suprafata, cat si in subteran, Old Oak Common va fi statia din Marea Britanie cu cele mai bune legaturi, cu servicii directe catre trei aeroporturi mari si catre opt din cele 10 cele mai mari orase din Marea Britanie, dar si catre noua Linie Elizabeth din Londra (Crossrail).

Ultimele Articole