spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Au fost anuntate cererile de propuneri pentru CEF Transport 2019

Comisia Europeana a lansat cererile de propuneri CEF Transport pentru 2019, oferind astfel oportunitati de finantare pentru proiectele de transport.
Aceste cereri de propuneri lanseaza oportunitati de finantare pentru proiecte de transport care abordeaza sectiunile si legaturile transfrontaliere si dezvoltarea porturilor maritime in cadrul Retelei Cuprinzatoare, dar si reducerea zgomotului produs de transportul feroviar de marfa.
In cadrul bugetului indicativ de 100 de milioane de euro, bugetul indicativ pentru reducerea zgomotului produs de transportul feroviar este de 35 de milioane de euro.
Cererile de finantare in cadrul acestei cereri de propuneri ar trebui inaintate in perioada 8 ianuarie 2019 – 24 aprilie 2019, doar in format electronic, prin intermediul modulului TENtec eSubmission.
Data de 17 ianuarie 2019 a fost aleasa ca zi de informare in spatiul virtual.
„Investitiile in infrastructura europeana de transport continua. Obiectivul nostru este sa sustinem proiectele cu cea mai mare valoare adaugata UE, cu impact asupra agendei UE pentru locuri de munca si crestere si asupra consolidarii coeziunii sociale, economice si teritoriale a Uniunii. De asemenea, abordam problema zgomotului produs de transportul feroviar prin promovarea tehnologiilor silentioase care sa imbunatateasca calitatea vietii cetatenilor UE”, a declarat Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc.
Incepand cu 2014, 689 de proiecte au fost sustinute cu aprox. 22,9 miliarde de euro finantare europeana. Dintre acestea, 34 de proiecte au fost selectate in cadrul Cererii de Finantare Mixta CEF Transport 2017 si vor primi 399,5 milioane de euro.

Ultimele Articole