Au fost acordate ultimele doua contracte pentru Linia 15 Sud a Grand Paris Express

Société du Grand Paris a acordat ultimele doua contracte pe Linia 15, parte a proiectului Grand Paris Express. Valoarea totala a contractelor este de 669 de milioane de euro.
Consortiul Bouygues Travaux Publics a acordat un contract in valoare de 513 milioane de euro pentru lucrarile de inginerie civila pe l’île-de- Monsieur (Sèvres) si la statia Fort d’Issy –Vanves –Clamart. Contractul include constructia unui tunel de 4 km, a statiilor Pont-de-Sèvres and Issy RER, lucrari la structura metalica si lucrarile auxiliare necesare. Consortiul Bouygues este format alaturi de Soletanche Bachy France, Soletanche Bachy Tunnels, Bessac, Sade.
Pentru realizarea lucrarilor de inginerie civila la statia Noisy –Champs, consortiul VINCI Construction France a castigat un contract in valoare de 156 milioane de euro. Consortiul este format din Dodin Campenon Bernard, Spie Batignolles TPCI, Botte Fondations, Spie Fondations si VINCI Construction Grands Projets.
In total, exista 8 contracte acordate pentru intreaga Linie 15 Sud cu o lungime de 33 km, intre Pont-de-Sevres si Noisy-Champs, cu o valoare totala de 3,7 miliarde de euro.
Pana la sfarsitul anului, 41 de santiere de constructii vor fi lansate pentru implementarea proiectului.
„De la inceputul anului, proiectul este unul de succes. In martie, a fost declarat proiect de utilitate publica, iar in prezent, proiectul Liniei 15 Sud este complet operational”, a declarat Philippe Yvin, Director General Société du Grand Paris.
Reamintim ca in mai, Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat ca va evalua proiectul cu privire la constructia Liniei 15 a metroului automat din Paris pe sectiunea Pont de Sèvres – Noisy Champs cu o lungime de 33 km. Evaluarea include constructia a 16 statii si a 2 depouri de intretinere.
Foto: © BIG – Silvio d’Ascia – Société du Grand Paris