miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Au fost acordate doua contracte majore pentru proiectul liniei duble LIRR

lirrAutoritatea de Transport Metropolitan din New York a acordat doua contracte de proiectare si constructie in cadrul proiectului liniei duble LIRR.
Primul contract acordat este pentru proiectarea si constructia a 12 km de cale intre Farmingdale si Central Islip. Contractul a fost acordat consortiului Skanska-Posillico II si are o valoare de pana la 59,7 milioane de dolari. Consortiul va proiecta si construi 9,8 km de cale ferata intre Farmingdale si Deer Park, si 2 km de cale ferata intre Brentwood si Central Islip. Conform contractului de proiectare si constructie  pentru prima faza a proiectului aprobat anterior de Consiliul de Administratie al MTA, lucrarile de constructii civile sunt aproape de finalizare pe 8,3 km din cea de-a doua linie intre Ronkonkoma si vestul Central Islip. Prin urmare, proiectul va adauga 20 de km de cale unei linii existente de 8,7 km, creand o sectiune de 29 de km de linie dubla.
Cel de-al doilea contract este pentru proiectarea si constructia unui sistem de semnalizare nou care va utiliza un software de control al trenurilor bazat pe computer pentru a coordona mai bine deplasarea trenului atunci cand este activata cea de-a doua linie.
Contractul a fost acordat Ansaldo STS USA si este evaluat la 44,8 milioane de dolari. Lucrarile vor include designul final, fabricarea, livrarea si integrarea sistemului si testarea noilor componente, inclusiv transmitatoarele si alte piese asociate cu sistemele de centralizare din Farmingdale, Wyandanch, Deer Park si Central Islip, precum si un sistem de centralizare modificat la Ronkonkoma.
Lucrarile de constructii pentru proiectul de linie dubla sunt deja in desfasurare. Pana la finalizarea intregului proiect, se estimeaza ca linia dubla LIRR va injecta aproape USD 100 milioane in economia statului Long Island.
Linia dubla este unul dintre cele 7 proiecte de constructii majore LIRR care vor imbunatati serviciul si fiabilitatea Sectiunii Ronkonkoma a LIRR.

Ultimele Articole